Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Óriási meccsen, heroikus hosszabbítás után a Schalke kiesett az Ajax ellen! – videóval

Elképesztő mérkőzést játszottak az elmúlt este Gelsenkirchenben, ahol az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a Schalke a két góllal elveszített első párharca után hosszabbítást harcolt ki az Ajax ellen. A vége heroikus küzdelem lett, az amszterdami csapat végül 10 emberrel jutott be a legjobb 4 közé, így 20 év után szerepelhet a klub az elődöntőben, ami az európai kupaporondot illeti!

FC+Schalke+04+v+Ajax+Amsterdam+UEFA+Europa+QSHjWsKXqJOl

Younes 120. percben lőtt gólja biztosította be az Ajax elődöntőbeli szereplését! (forrás: zimbio.com)

Az első felvonást követően Amszterdamban 2-0-ra kapott ki a Schalke, ám a hazai visszavágóra nem maradt teljesen reménytelen a német klub helyzete.

Nagyszerűen kezdte a visszavágót a Schalke, amely már az első percben majdnem betalált, viszont Kolasinac beadása után Goretzka mellé lőtte a labdát. Ennél viszont még nagyobb helyzet jött a következő minutumban, amikor is Meyer közeli lövését csattant a kapufán! Az alábbi videón látható is ez a mozzanat.

A 13. minutumban a túloldali szabadrúgást tette kapura Ziyech, de a hazai hálóőr a helyén volt. Két perccel ezután az Ajax kapuját vette volna célba Goretzka, de a játékszer fölé ment. A 20. percben is Goretzka próbálkozott, ez alkalommal pedig az amszterdami csapat kapusa védett. Öt perccel ezután Viergever vette volna be Fährmann kapuját, de utóbbi menteni tudott. Goretzka az Ajax kapuját előtt megint villant, vagyis egy jó beadást tett Meyernek, utóbbi azonban kevéssel fölé lőtt. A félidő hajrájához közeledve Bentaleb is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de a játékszer ismét az Ajax kapuja fölé szállt.

Az első félidő jobbára hazai helyzeteket hozott, de gólt egyik oldalon sem, tehát továbbra is kétgólos előnynek örvendhettek az Ajaxnál.

A fordulás után a Schalke hamar tett arról, hogy egálba hozza a párharcot! A 47. percben még Schöne szabadrúgását fogta Fährmann, majd hamarosan jöttek a hazai gólok!

Az 53. minutumban Goretzka lőtt nagyszerű gólt Burgstaller passza után, ezzel az előny a Schalkéhoz került (1-0)!

IMG_20170421_023140

Burgstaller gólpasszt és gólt is jegyzett, mégsem örülhetett a lefújás után (forrás: twitter.com/s04_en)

Három percen belül pedig jött a második gelsenkircheni gól, és kiegyenlített a párharc során a Schalke! Az 56. percben Kolasinac labdáját Burgstaller vágta be, így gólpassza után ő maga is betalált (2-0)!

Egy perccel a második hazai gól után már szépített volna az Ajax, de Ziyech távoli lövését kipiszkálta Fährmann! A 63. minutumban ismét a Schalke veszélyeztetett, azonban Höwedes fejese után a labda mellé ment. Helyzetek terén kiegyenlített volt a második félidő, ám csak a Schalke tudott betalálni, s a hazaiak mezőnyben is valamelyest jobbnak bizonyultak ebben a játékrészben az Ajaxnál.

A 80. minutumban még nagyobb gondba került az amszterdami alakulat, ugyanis Veltman kapta meg második sárga lapját, 8 perccel az első figyelmeztetését követően, így emberhátrányba került a vendég együttes!

A 86. percben hazai részről Nastasic kapott sárgát, így az elődöntő első meccsét ki kellett volna hagynia a királykékek továbbjutása esetén. Négy perccel ezután ugyanerre a sorsra jutott a vendégek játékosa, Viergever is. A továbbjutást a 94. percben döntötte volna el Höwedes a Schalke javára, ám Onana védte a német lapos lövését. A rendes játékidőbe több nem fért bele, nagyszerű teljesítményt nyújtva a Schalke kiharcolta tehát a hosszabbítást, ráadásul emberelőnyben!

A 99. minutumban Geis is gólra tört volna, ám nem tudta növelni előnyét a Schalke, a labda kevéssel fölé szállt.

Nem álltak le természetesen a hazaiak, melynek nemsokára meg is lett az eredménye! A 101. percben Kolasinac már a második asszisztját osztotta ki – ívelése Caligiuri fejét találta meg, a labda pedig tizenegy méterről védhetetlenül​ landolt az Ajax kapujába, fordított és továbbjutásra állt a Schalke (3-0)!

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás második félidejében az Ajax tíz emberrel is igyekezett a saját malmára hajtani a vizet, és kiharcolni vertnek tűnt helyzetből a továbbjutást. Viergever meg is próbált a 110. percben szépíteni, de Fährmann ma is keményen dolgozott, ez a lövés sem akadt be.

FC+Schalke+04+v+Ajax+Amsterdam+UEFA+Europa+uscCukFuxgPl

Fährmann megint kitett magáért, rajta nem múlott semmi (forrás: zimbio.com)

A következő percben vászon Viergever szépített, akiről úgy vágódott be a labda a léc alá, hogy a menteni igyekvő Nastasic az ellenfele lábára rúgta a játékszert! Ezzel újból az Ajax állt továbbjutásra, több idegenben lőtt góllal. A vendégek tehát megfogyatkozva tudtak betalálni, igaz kellett hozzá hazai védelem kavarodása is (3-1)!

IMG_20170421_022610

Hiába brillírozott a Schalke, a legvégére a hazai klub csúszott el (forrás: twitter.com/s04)

A 115. percben újból Fährmann tartotta meccsben a Schalkét, hiszen a hazai kapus nagyot védett Ziyech lövésénél!

Ám az utolsó minutumban az Ajax végleg eldöntötte, ki lesz a továbbjutó! Elképesztő hajrában, tíz emberrel állt fel a padlóról az amszterdami gárda, mely a 120. percben Ziyech jó passza után Younes is betalált végül, és beállította a végeredményt, az Ajax továbbjutását pedig bebiztosította (3-2)!

FC+Schalke+04+v+Ajax+Amsterdam+UEFA+Europa+eI2C2Ct5yIpl

Az amszterdami klub játékosainak örömmámorával ért véget a párharc Gelsenkirchenben (forrás: zimbio.com)

Hiába játszott nagyszerűen a Schalke, az Ajax tíz emberrel is visszahozta a már elvesztettnek tűnt párharcot, ezzel a holland klub az elődöntős. Ezzel együtt a 2004/2005-ös szezon óta először fordul az elő, hogy az egyik európai kupasorozat elődöntőjében sem találkozhatunk német csapattal!

IMG_20170421_023032

Több, mint 10 év után nem lesz egy német klub sem az európai kupak egyikének elődöntőjében sem (forrás: twitter.com/s04_en)

Az viszont a másik oldal kapcsán még beszédesebb, hogy az Ajax 20 év után először jutott be egy európai kupa elődöntőjébe!

IMG_20170421_030130

1997 óta először jutott európai kupa elődöntőjébe az Ajax! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

Európa-liga, negyeddöntő • visszavágó
Schalke 04 – Ajax | 2-0 (0-0), h.u.: 3-2Tj.: Ajax, 4-3-as összesítéssel
Helyszín: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen. Vezette: Ovidiu Haţegan (román)
Gólszerzők: Goretzka (53.), Burgstaller (56.), Caligiuri (101.), ill. Viergever (111.), Younes (120.)
Sárga lapok: Burgstaller (60.), Kolasinac (68.), Nastasic (86.), ill. Veltman (72.), Veltman (80.), Viergever (90.), Ziyech (90+5.)
Kiállítás: – , ill. Veltman (80.)

Schalke 04: Fährmann – Riether (Avdijaj, 112.), Höwedes, Nastasic, Kolasinac – Stambouli (Huntelaar, 53.), Bentaleb – Caligiuri, Goretzka (Geis, 84.), Meyer – Burgstaller. Vezetőedző: Markus Weinzierl

Ajax: Onana – Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever – Ziyech, Schöne (van de Beek, 74.), Klaassen – Kluivert (Dolberg, 61.), Traore (Tete, 82.), Younes. Vezetőedző: Peter Bosz

https://youtu.be/qTU15GYkdr8

Nagy Dávid