Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Nehéz lépés az egyik, büszkeség a másik oldalon – vélemények

Rosszabb párosítás nem is lehetne, hiszen az Atletico és a Real négy éven belül harmadszor csap össze a Bajnokok Ligájában, ám míg korábban két döntőt vívtak, idén már az elődöntőben összefutottak.

Egy éve Ramos fejese mentette meg a Realt,...

Egy éve Ramos fejese mentette meg a Realt,…

Az egyik, ha nem a legpikánsabb összecsapást hozza a madridi háziderbi a legrangosabb sorozatban. A spanyol bajnokságban április elején 1-1-re végeztek a felek, de érdemesebb a Bajnokok Ligáját szemügyre venni. A Blancók hét alkalommal futottak össze a „Matracosokkal”, s ebből négy Real-győzelem mellett két döntetlen, és mindössze egyetlen Atleti-siker született. Emilio Butragueno, a Real nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója nehéz párharcra számít, és egyetlen hiba is végzetes lehet. „Nagyon jól ismerjük egymást, sorozatban ez a negyedik szezon, amikor találkozunk az Atléticóval a Bajnokok Ligájában. Igazán nehéz ellenfél, amely nagyon jól védekezik. Kevés gólt kap, így nagyon kell koncentrálnunk. Minden egyes hibáért nagy árat fizethetünk – tekintett előre Butragueno. – A tény, hogy a Bayern München elleni rendkívül nehéz párharc után itt vagyunk az elődöntőben boldoggá tesz minket. Egy lépés hiányzik, méghozzá a legnehezebb, de mindent megteszünk, hogy ott legyünk a fináléban.”

... amely végül megnyerte a Bajnokok Ligáját.

… amely végül megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Hogy az Atleti miképpen tudja majd esetlegesen kiejteni a „Királyi gárdát”, az május elején kiderül, ám addig viszont kiélvezik, hogy ott vannak a legjobb négy között. „Élvezzük, hogy újra itt vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az elmúlt négy évben már harmadszor. Büszkének kell lennünk a csapatra, és mindenre, amit az Atlético képvisel – beszélt az érzéseiről Clemente Villaverde, az Atleti igazgatója. – Mind a négy csapat bizonyította, hogy megérdemelten van az elődöntőben. Nagyon erős együttesek, így remek mérkőzésekre van kilátás.”

S ha már remek meccsek, nincs szebb alkalom, hogy búcsúzzon a Vicente Calderon stadion. Mint ismert, a piros-fehér-kékek új arénába költöznek, így aztán ez lesz az utolsó nemzetközi mérkőzés a legendás létesítményben. „A lehető legszebb búcsú. Reméljük, képesek leszünk megadni azt a tiszteletet a stadionnak, amit megérdemel.” Hát még, ha sikerül kiharcolni a döntőbe kerülést.

Bajnokok Ligája, elődöntő
május 2., kedd
20.45 Real Madrid – Atletico Madrid

május 10., szerda
20.45 Atletico Madrid – Real Madrid

Gavalovits Sándor