Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Vezéráldozatokkal, hosszabbítás után elődöntős a Manchester United! – VIDEÓVAL

Csütörtök este megrendezésre kerültek az Európa-liga 2016-2017-es kiírásának negyeddöntői, méghozzá a visszavágókat játszották le tegnap. A sorozat nagy esélyesének tartott Manchester United idegenbeli 1-1 után fogadta a belga Anderlechtet. Nézzük, hogyan menedzselte idegenben szerzett helyzeti előnyét Mourinho csapata!

2460500_w1Rashford lett a meccs hőse (fotó: uefa.com)

A 3. percben máris beindultak a belgák, Dendoncker távoli lövése nagyon kevéssel zúgott el a jobb felső sarok felett. Az Anderlecht drukkerei sem akármilyen módon indították a meccset, hangerejükkel hamar megtámogatták csapatukat. Az első tíz percben inkább az MU térfelén folyt a játék, de a lelkes vendégeket hamar lehűtötték a hazaiak: a 10. minutumban kontrából meglépett a United, Rashford megjátszotta Mkhitaryant, aki nem is hibázott, és kíméletlenül zúdította Rubén kapujába a labdát. 1-0!
Nem sokkal később ismét a “vörös ördögök” veszélyeztettek, kétszer is. Előbb Pogba fejesét tolta ki hatalmas bravúrral Rubén, majd Lingard lövését hárította! A vezető találat megszerzése után teljesen átvette az irányítást az MU, szinte a térfelükről se tudtak kilépni a lilák. A 21. percben kis időre kiszabadultak a szorításból, és máris helyzetig jutottak: Acheampong léphetett ki, szemben állt Romeróval, de lövését hárította az argentin kapus, remekül zárva a rövid oldalt. Sőt! A 27. percben is Romerónak akadt dolga, Dendoncker lövését tolta ki.
Az első félidő krónikájából nem szabad kifelejteni, hogy a hazaiak védője, Marcos Rojo sérülést szenvedett, melynek következtében le is kellett cserélni őt a játékrész derekán.

Ahogy telt az idő, egyre inkább belelendültek a belgák, vagy talán a United kényelmesedett bele túlságosan a vezetésbe. De tény, hogy a 32. percben Tielemans bombája a felső lécről jött ki, a kipattanót pedig üggyel-bajjal Romero kapujába vágta Hanni. 1-1! Ekkor hosszabbításra állt a mérkőzés.
A gól után egyből megpörgette az angol gárda, Rashford csúnyán megverte védőjét, rövidre leadott lövésénél résen kellett lennie Rubénnek. A játékrész hátralévő része több-kevesebb helyzetecskével csordogált el, végül döntetlen állásnál vonultak öltözőbe a felek.

A második félidő első ordító helyzete a United előtt adódott, Shaw remekül tört be a büntetőterületen belülre, középre gurított, ám Jesse Lingard két méterről képtelen volt a kapuba találni! A másik oldalon Teodorczyk került többször is helyzetbe, de az Anderlecht lengyel támadója rossz döntéseket hozott. A 65. percben a vendég kapu előtt történt esemény, Ibrahimovic remekül fejelte le Rashfordnak a labdát, ám a vörös-fehérek ifjú támadója tiszta lövőhelyzetben mellé trafált. Alig telt el pár perc, és még nagyobb lehetőség adódott Rashford előtt, ugyanis Appiah utolsó emberként veszített labdát, a 19 éves csatár már Rubén mellett is eltolta a játékszert, ám kisodródott, végül nem lett gól a ziccerből.

A félidő közepén már gyakran helyzetbe kerültek a hazaiak, a 71. minutumban Fellaini fejese után Ibrahimovic elé került a labda, ám a svéd közeli lövését blokkolták, hatalmas lehetőség maradt ki! Helyenként az Anderlecht hátát verte a háló, de a Spajic – Mbodji belső védő kettős rendületlenül fejelgette ki a labdákat. Negyed órával a meccs vége előtt egy szögletet követően Pogba érkezett, de öt méterről az égbe lőtt!
A mérkőzés hajrájában Ibrahimovic és Rashford is eldönthette volna a mérkőzést, ám előbbi mellé tüzelt, utóbbi pedig nagy helyzetben az oldalhálót találta el. Végül maradt a döntetlen, a rendes játékidőt tehát 30 perces ráadás követte.

A Unitedet mindenesetre komoly érvágás érte épp a hosszabbítás előtt, hiszen Ibrahimovic térde kibicsaklott egy felugrás utáni leérkezést követően, és a fájdalmas arckifejezéssel összeomló svédet le is kellett cserélni
A ráadás második percében máris hatalmas gólszerzési esély adódott az MU előtt: Rashford rabonával adta be a labdát, Pogba ollózott, ám a lövést fogta Rubén. A 101. percben járt a mérkőzés, amikor eljutott egy gólig a hazai gárda, ám Fellaini támaszkodott a gólpassz előtt, így Mallenco annullálta a találatot. A hatalmas nyomást végül mégse bírták ki a belgák: a 107. percben Fellaini fejelte le a labdát Rashfordnak, a fiatal támadó becsapta Mbodjit, majd bal lábbal védhetetlenül lőtt a kapuba! 2-1.
Ez a találat pedig továbbjutást ért a Manchester Unitednek, ugyanis több gól már nem esett az összecsapáson, így ott van az elődöntőben José Mourinho csapata!

Európa-liga, negyeddöntő – visszavágó:

Manchester United – Anderlecht 1-1 (1-1), hosszabbítás után: 2-1
Továbbjutott: Manchester United 3-2-vel
Helyszín: Manchester, Old Trafford; Vezette: A. Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Mkhitaryan (10.), Rashford (107.) ill. Hanni (32.)
Sárga lapok: ill. Tielemans (11.), Appiah (97.)

Man. United: Romero – Valencia, Bailly, Rojo (Blind 23.), Shaw – Carrick – Mkhitaryan, Lingard (Fellaini 60.), Pogba, Rashford – Ibrahimovic (Martial 91.). Vezetőedző: J. Mourinho

Anderlecht: Rubén – Appiah, Mbodji, Spajic, Obradovic – Dendoncker – Chipciu (Bruno 64.), Tielemans, Hanni (Stanciu 64.), Acheampong – Teodorczyk (Kiese Thelin 79.). Vezetőedző: R. Weiler

Videón a gólok:

https://www.youtube.com/watch?v=svcMmMoZMk0