Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ranieri: “Visszatérek Olaszországba dolgozni, de..”

Claudio Ranierit mindenki megismerte és meg is szerette azalatt az idő alatt, míg a Leicester Citynél dolgozott és jóformán mindenki sajnálta is, mikor kirúgták a “rókáktól”. Bár lehetett olvasni olyan pletykákat, hogy befejezi az edzősködést, most azt mondja a szakember, hogy visszatér viszont egy csapatot biztosan nem vállal.

Kép: telegraph.co.uk

Kép: telegraph.co.uk

Ráadásul Ranieri elismerte, hogy Itáliába térne vissza leginkább. Tudjuk, hogy igazából elég kevés csapatot nem irányított a Serie A-ban. Volt már a Juventus, az Inter, a Roma edzője is. Kisebb- nagyobb sikerek után azonban mindegyik gárdától menesztették. Hogy mégis miért térne akkor vissza? Nos ezért:

“Kaptam pár megkeresést, többek között nemzeti csapatoktól is, de inkább preferálom a klubokat, mert akkor minden nap tudok találkozni a srácokkal.”

Egy jó projektre várok. Éreznem kell ,hogy egy olyan dologért dolgozom amiben hiszek. Így 100%-t tudnék nyújtani.”

Végül elmondta, hogy egy klubot nem vállalna, nyilván az okát is elmagyarázta röviden:

“Visszatérnék Olaszországba edzősködni, de nem a Lazioba. Roma szurkoló vagyok, nem irányíthatom a Laziot. Mindenesetre kedvelem azt, ahogy játszanak”

A “farkasokat” két éven keresztül vezette a Ranieri. Mégpedig 2009 és 2011 között, összesen 84 mérkőzésen. Tovább vesézve, 47 találkozót nyert meg a csapattal, 16 döntetlen és 21 vereség mellett.

Szerző: Borbély Szabolcs