Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új tulajdonosa lehet a PMFC-nek

Két évvel ezelőtt a PMFC-t miután kizárták az NB I-ből az önkormányzat állította talpra, visszavásárolták Matyi Dezsőtől, s a megyei első osztályban kezdtek új életet. A Pécsi Újság információi szerint akár már áprilisban új gazdára találhat a jelenleg NB III-as egylet.

Hiába jutott két védő Böde Dánielre, igaz így is csak egy pontra volt jó a Fradi. - fotó: nso.hu

Pécsen hamarosan újra a Fradit látnák vendégül az NB I-ben – fotó: nso.hu

2015 nyarán a semmiből építették újjá a csapatot. Meggyőzték a korábbi klublegendát Márton Gábort, aki az NB I-ben is irányította egy időben a szakmai munkát, vezetőedzőnek, s több korábban a klubnál megfordult játékost is visszacsábítottak. Igaz több tehetséges ifjú elhagyta a PMFC-t (pl. Pávkovics Bence az Újpest játékosa lett, Márkvárt Dávid a Puskás Akadémiáé…) de többet sikerült megtartani. Az első akadályt az NB III-ba jutást gond nélkül vették. Így egy éve már a harmad osztályban játszanak. Az NB III, viszont már más kávéház, a nagyobb költségvetésből gazdálkodó Budafok és Szigetszentmiklós jelenleg előrébb áll. Illetve önkormányzati pénzből nehéz lenne feljutni az NB II-be. Most viszont úgy néz ki, új tulajdonos fog érkezni Pécsre. A lap úgy tudja, hogy előrehaladott tárgyalások zajlanak a város, a PMFC és egy befektető között. Konkrét, aláírt szerződés ugyan még nincs, azonban a megbeszélések a hírek szerint hamarosan, akár még ebben a hónapban lezárulhatnak.

A város korábban háromszázmillió Forintért és egy telekért szerezte meg a csapatot, az Alexandra könyváruház tulajdonostól Matyi Dezsőtől. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vette át az irányítást, vezetője pedig az egykori olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attila lett. A város eddig is erőn felül szponzorálta a klubot, s mostanra úgy érezték, hogy az előrébb lépés érdekében jobb lesz, ha újra magánkézbe kerül a PMFC. A megyei lap forrásai szerint az új befektető határozott célja, hogy lehetőség szerint mielőbb ismét magasabb osztályokban szerepeljen a piros – fekete legénység, s az ehhez szükséges anyagi források rendelkezésére állnak..

Endrődi Dávid