Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felejthető meccsen nyert az Atletico Madrid! – videóval

A Diego Simeone vezette Atletico Madrid a Quique Sánchez Flores által irányított Espanyol otthonába látogatott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 33. fordulójának szombati játéknapján. 

w_900x700_22221651img_9979_1

A találkozó első említésre méltó momentumára nem kellett túl sokat várni, amelyet a hazai együttes részéről láthattunk. A 3. percben Gerard Moreno beívelését követően Jurado előtt adódott komoly ziccer, amit a spanyol középpályás végül nem tudott gólra váltani. A 14. minutumban Carrasco eresztett egy távoli lövést, melyből viszont nem született gól, mivel Diego López résen volt és védeni tudott. 

A fordulást követően is az Espanyol veszélyeztetett először, az 55. percben Pablo Piatti tett kísérletet arra, hogy megtörje a gólcsendet, ám balszerencséjére Savic blokkolta a lövését. A 73. minutumban mondhatni a semmiből megszerezte a vezetést az Atletico Madrid, ráadásul annak az Antonio Griezmann-nak a góljával, aki a meccs eddigi részében szinte észrevehetetlen volt a pályán. Nem sokkal később úgy tűnt, rögtön jön is a válasz az Espanyol részéről, ám ez végül nem történt meg, mivel Oblak hatalmas bravúrral hárította a csereként beállt Baptistao kísérletét. 

Espanyol – Atletico Madrid 0-1 (0-0)
Helyszín:
RCDE Stadion
Gólszerzők: – ill. Griezmann(73.)
Sárga:
Caicedo(30.), Piatti(62.), Sánchez(90+2.) ill. Godin(27.), Niguez(57.)
Kiállítás: 

Espanyol: Diego López – Javi López(Navarro 82.), David López, Reyes, Caricol – Jurado(José Antonio Reyes 82.), Sánchez, Fuego, Piatti – Caicedo(Baptistao 62.), Moreno. Vezetőedző: Quique Sánchez Flores. 

Atletico Madrid: Oblak – Savic, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Koke, Niguez, Gabi, Carrasco(Gameiro 64.) – Griezmann, Fernando Torres(Partey 46.). Vezetőedző: Diego Simeone. 

https://www.youtube.com/watch?v=0OYgN10t2dc

Osasuna – Sporting Gijón 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Mere(19., öngól), Kodro(72.) ill. Canella(80.), Castro(81.)
Kiállítás: 

A találkozó első gólja a 19. percben született, Torres beadását követően Mere juttatta a labdát a saját kapujába. A fordulást követően növelte előnyét az Osasuna, a 72. minutumban Torres átadása után Kodro vette be az ellenfél hálóját. A megnyugtatónak mondható két gólos előnyét azonban gyorsan elherdálta a hazai csapat. A 80. percben Canella révén szépített a Gijón, majd a 81. minutumban Castro révén egyenlített a vendég gárda. A sereghajtó Osasuna tehát létfontosságú három pontot herdált el, s ennek köszönhetően már valóban kijelenthető az, hogy a következő szezont a másodosztályban kezdi meg a csapat.