Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Az Újpest legyőzte az újoncot

A mérkőzést vezette: Kassai Viktor. Ennek Münchenben és a Fradi pályán nem örülnének, ezzel szemben Mezőkövesden és Újpesten igen. Mindkét tréner a találkozó előtt elmondta, hogy Kassait a világ legjobb bírói között tartják számon, s egy – két hiba még nem változtat megítélésén.

mezokovesd.humezokövesdzsory.hu

A Mezőkövesd az utóbbi idők gyengébb formájából kezd kilábalni, az Újpest egy ponttal szerzett tőlük többet az utolsó öt forduló eredményei alapján. (5-6) Tehát azért leírhatjuk nem két csúcsformában szereplő csapat veselkedett egymásnak ma kora este. Ami érdekes, hogy Sivic mester visszatalált Pintér Attila csapatához, hiszen ma sem kezdett egy télen igazolt játékost sem.(a padra ketten ültek) Melyben szerepet játszott az is, hogy többen sérüléssel küzdenek. Az Újpestnél újból Banai Balázs állt a kapuban, aki az előző héten a Vasas ellenében sziporkázott, de a Gyirmót ellen hibákat is elkövetett. A védelemből kikerült Kálnoki Kis Dávid helyére az ifjú Szűcs Kristóf került, míg a középpályáról az eltiltott Diarrát a házi gólkirály Enis Bardhi váltotta.

Az első félórában nagyobb helyzetet nem láthattunk, a csapatok távolról próbálkoztak, s mikor a játékosok kaput találta a kapusok könnyedén hárítottak. De a 32.percben végre gólt is láthattunk. Nemanja Andrics bal oldali beadásába senki nem ért bele, ez megzavarhatta Tujvelt is hiszen a labda érintés nélkül a bal alsóban kötött ki. Két perccel később Bardhi lőtt húsz méterről védhetetlenül a szlovák kapus hálójába. Ezzel fel is soroltuk az első játékrész fontosabb jeleneteit, így a szünetben 2-0 volt az Újpestnek.

Azt, hogy Tomislav Sivic nem volt elégedett, az is mutatta, hogy a szünetben kettőt cserélt. S a 63.percben az utolsó variálását is kihasználta, ami itt meglepő volt, hogy a jobbhátvéd Vági helyére a jobbhátvéd Farkast küldte. A 72.percben már hárommal ment az Újpest. Balázs tolta befelé a labdát a bal szélről, miután a hazaiak nem támadták meg tizenhat méterről lőtt és a bal alsóba kötött ki a labda. A 77.percben Balázs lőtt, de Tujvel védett. A 85.percben Pauljevics lekönyökölte Szűcsöt, s sárgalapot kapott, s mivel már volt neki egy így mehetett zuhanyozni. A 92.percben szépített a Mezőkövesd. egy jobb oldali beadás után Diallo a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót azonban Bacelic-Grgic közelről az üres kapuba rúgta.

A Mezőkövesd így ma sem tudott nyerni, így a vendég újpestiek meglógtak tőlük négy ponttal. A Kövesd pedig elkezdhet figyelni hátrafelé is, hiszen már csak négy pontra van tőle a kieső helyen tanyázó megyebeli rivális Diósgyőr.

Mezőkövesd – Újpest 1-3 (0-2)
Gólszerzők: Bacelic – Grgic (92.p) ill. Andrics (32.p), Bardhi (34.p), Balázs (72.p)
Sárgalapok: Pauljevic (3.p) ill. Balázs (40.p), Andrics (64.p), Szűcs K. (67.p)
Kiállítva: Pauljevic (85.p)

Mezőkövesd: Tujvel – Vági (Farkas D. 63.p), Hudák, Szeles (Bacelic-Grgic szünetben), Gohér – Tóth B. (Diallo szünetben), Egerszegi – Pauljevics, Strestik, Sós – Molnár G. vezetőedző: Tomislav Sivic
Újpest: Banai – Balázs, Kecskés, Szűcs, Mohl – Windecker, Cseke – Andrics (Sankovic 79.p), Bardhi, Balogh – Heris vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid