Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica-Sporting derbi a Porto számára adott reményt

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában szombat este rendezték a liga egyik legnagyobb rangadóját, a Sporting CP és a Benfica között. Négy fordulóval a vég előtt a bajnoki cím kérdése még mindig nyitott, a Benfica botlása pedig reményt ad a Porto számára.

18033374_10158561829880716_8025900932693388732_n

Sporting CP – Benfica 1:1 (1:0)
Gólszerzők: A. Silva (5.-büntető), ill. Nilsson-Lindelof (66.)

A két csapat roppant kiegyenlített mérkőzést vívott egymással, kevés volt a lövési kísérlet, a felek mezőnyben gyűrték egymást. Ezt jól jelzi a statisztikai lap is, hiszen a lövések száma 6:7 lett, míg a kaput találó kísérletek 1:3. A vendégek kapuvédője Enderson az első percekben nagyot hibázott, összehozott egy büntetőt, melynek következtében a Sporting már az 5. percben előnybe került. A Benfica azonban a második játékrészben egalizálni tudott Nilsson-Lindelof elképesztően nagy szabadrúgásgólt akasztott Patricio hálójába. A döntetlen a Porto számára reményt ad, a Benfica pedig karnyújtásnyira került ezzel a bajnoki címtől.

A Porto vasárnap, tehát ma játszik a Feirense ellenében hazai környezetben, s amennyiben nyer, egy pontra megközelítheti a Benficát, mely ha kikapott volna a Sporting vendégeként ,akkor most pontszámban befogható lenne. A döntetlen viszont még reményt ad a Porto számára, hiszen, ha a Sporting kikapott volna riválisától, akkor megmaradt volna a két csapat közti három pontos különbség. A kérdőjelek így nyitottak maradtak.

Az utolsó 4 fordulóban

Benfica: Estoril (o), Rio Ave (i), Guimares (o), Boavista (i)
Porto: Chaves (i), Maritimo (i), Ferreira (o), Moreirense (i)

Az ellenfeleket tekintve a Benfica sorsolása tűnik nehezebbnek, ám a Porto három meccset idegenben játszik majd. A Guimares elleni meccs döntő lehet, meglátjuk, hogy lesz-e előzési lehetősége a Portonak.

A bajnokság jelenlegi állása

table

A góllövőlista élmezőnye

gl