Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Burnley ellen is folytatta veretlenségi szériáját az MU – videóval

A Premier League 34. fordulójában csonka fordulót rendeztek, ugyanis a Tottenham, Chelsea, Arsenal és Manchester City négyesére FA-kupa elődöntő várt a hétvégén. A vasárnapi programban a Manchester United csapata idegenben a Burnley otthonában lépett pályára. Jose Mourinho együttese a hétközben bejutott az Európa-liga elődöntőjébe, a mérkőzésen Ibrahimovic súlyos sérültést szenvedett.

2017-04-23T140257Z_135957777_MT1ACI14783628_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BUR-MUN

Burnley – Manchester United 0-2 (0-2)
Helyszín: 
Turf Moor (Burnley) Vezette: Taylor
Gólszerzők:
Martial (21.), Rooney (39.)
Sárga: Lowton (65.) ill. Rooney (78.)
Kiállítás: 

Burnley: Heaton – Ward, Mee (Tarkowski 46.), Keane, Lowton – Brady, Hendrick, Barton, Boyd (Gudmundsson 62.) – Barnes (Agyei 76.), Gray. Vezetőedző: S.Dyche

Man. United: De Gea – Young, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera, Pogba – Lingard (Rashford 70.), Rooney, Martial (Mkhitaryan 80.) Vezetőedző: J. Mourinho

Jose Mourinho együttese sikeres hetet tudhat a háta mögött, az előző fordulóban hazai pályán legyőzték a listavezető Chelsea együttesét, valamint az Európa-ligában bejutottak az elődöntőbe az Anderlecht ellen hosszabbítás után. A Premier League 34. fordulójában a portugál mester által vezetett vörös ördögök a Burnley otthonában léptek pályára. A United október 23-a óta nem szenvedett vereséget a PL-ben.

A vendégek jól kezdték a találkozót már a 10. percben Rooney került helyzetbe, de nem tudta a hálóba jutattni a játékszert miután Heaton bravúrral védett. Két perccel később egy jobb oldali beadását követően Fellaini fejelt ismételten Heaton kapujára a hazaiak portása azonban ezúttal is hárított. A 16. percben a hazaiak védője Mee előtt is gólszerzési lehetőség adódott, a 27 éves védő azonban fölé lőtt. A 18. percben egy labdaszerzést követően a vendégek játékosa Martial lódulhatott meg a hazaiak kapujára, amit lepasszolt Herrerank aki önzetlen volt és visszapasszolta a franciának, Martial pedig Heaton mellett a jobb alsóba gurított. A gól után sok lehetőség nem adódott egyik kapu előtt sem, a 39. percben ismét Martial volt a főszereplő akinek lövését ugyan még védte Heaton de a kipattanót Rooney a hálóba kotorta. Az angol válogatott játékosának ez volt mindössze szezonbeli harmadik találata a PL-ben.

Fordulást követően a csapatok nem kápráztatták el a közönséget az szent, alig forogtak veszélyben a kapuk. A United megnyugatót előnyének tudatában nagyon visszavett a második félidőben. Mindössze az 54. percben Pogba lövésénél kellett védenie Heaton kapusnak, valamint a hajrában szintén a francia középpályás lőtt mellé,  ezt leszámítva komoly lehetőség nem adódott a kapuk előtt. A Burnley kaput eltaláló lövés nélkül zárta az egész mérkőzést és ez mindent elárult a mérkőzés képéről. A vörös ördögök győzelmükkel immáron zsinróban 23 mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget az angol bajnokságban.

https://www.youtube.com/watch?v=xbHl-9CvaYY

Képek: premierleague.com

O.G.