Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ráadásban húzta be az isztambuli derbit a Fener – videóval

A török élvonalbeli Super Lig 28. fordulójában 120. alkalommal feszült egymásnak Isztambul két meghatározó klubja a Galatasaray és a Fenerbahce. Ezúttal azonban nem a bajnoki címért hanem csupán a dobogóért folyik a két rivális között a csata.

18058223_1468942799830893_3621336679513426848_n

Galatasaray – Fenerbahce 0-1 (0-0)
Helyszín: Türk Telekom Arena, Isztambul Vezette: Aydinus
Gólszerzők: Souza (90+1.)
Sárga lap: Van Persie (61.), Souza (85.), Skrtel (88.), Demirel (90+5.)
Kiállítva:

A két isztambuli rivális összeségében 386. alkalommal mérte össze tudását minden sorozatot figyelembe véve. Ezeken találkozón a Fener aratta a több győzelmet szám szerint 146 győzelmet arattak Van Persiék, míg a  Galata játékosai 122 alkalommal örülhettek győzelemnek, pontosztoszkodás 117 alkalommal született. A bajnoki címek számát tekintve mindkét gárda Törökország legsikeresebb klubjai között tartják számon a Galatasaray 20, a Fernerbahce pedig 19 bajnoki címet szerzett történelme során.

Idén némi meglepetésre egyik csapat sem tud igazán beleszólni a bajnoki cím sorsába, ugyanis Isztambul harmadik nagynevű klubja a Besiktas a forduló előtt már 11 ponttal előzte meg a Fenert és 11 egységgel a Galatasarayt. A Besiktas szereplése nem meglepő hiszen Gunes remek csapatot rakott össze, éppen a hétközi Európa-liga negyeddöntőben büntetőpárbajban búcsúztak a Lyon ellen valamint a török bajnoksában is címvédők.

A 120. isztambuli derbit a török bajnokságban a Galata kezdte jobban és több veszélyes szituációt is teremtettek a Fener kapuja előtt, azonban ”sárga kanárik” védelme több alkalommal is tisztázni tudott. Az első igazán komoly lehetőségre 24 percet kellett várni, Sneijder lövését óriási bravúrral védte Volkan Demirel a vendégek hálóőre. Három perccel később Podolski előtt is komoly lehetőség adódott a gólszerzésre, a német válogatott visszavonult támadója a jobb kapufa mellé durrantott. Az folytatásban nem született találat az elős játékrészben, így gól nélkül mehettek pihenőre a csapatok. A második játékrészben is Galatasaray próbálkozott inkább, de a Fener védelme remekül állta a hazaiak próbálkozását, és ezt a kapuralövési statisztika is hűen türközte. A hazaiak 12 próbálkozásával szemben a vendégek csupán öt alkalommal próbálkoztak lövéssel. Mikor már űgy tűnt nem születik gól a 120. Galatasaray – Fenerbahce derbin, a 90. percben Ozbayrakli remekl forgatta meg a Galata védelmét a jobb oldalon és remek labdát kanyarított középre ami meg is találta Souza fejét aki három pontot érő fejest küldött Muslera hálójába. A végén ugyan még Podolski egyenlíthetett volna, de Demirel résen volt és hárított. Győzelmével a Fenerbahce négy ponttal meglépett a Galatasary elől és még van esélye a Bajnokok Ligáját érő második helyre is akár, míg a Galatának hátra is kell tekintenie ugyanis a Trabzonspor két pontra megközelítette Podolskiékat.

https://www.youtube.com/watch?v=8iV96AZwmmI

A 28. forduló eredményei:

Konyaspor – Gaziantepsor 1-2 
Karabukspor – Kasimpasa 0-0
Rizespor – Basaksehir 3-3
Alanyaspor – Osmanlispor 0-1
Genclerbirgli – Kayserispor 2-1
Antalyaspor – Trabzonspor 0-3
Akhisar Belediye – Bursaspor 5-1
Galatasaray – Fenerbahce 0-1

torok

Képek: Fenerbahce fb oldal

Tabellát köszönjük az eredmények.com oldalnak

O.G.