Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benteke egy duplával jelezte az Anfielden hiba volt őt eladni – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 34. fordulóját a Liverpool hazai közönség előtt a Crystal Palace együttese ellen zárta. Jürgen Klopp együttese a Bajnokok Ligájáért áll harcban a Manchester United, Everton és Manchester City csapatával és mindeképpen győzniük kellett a vörösöknek amennyiben jövőre a legrangosabb európai sorozatban is szerepelni szeretnének.

2017-04-23T155519Z_135964519_MT1ACI14783898_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-CRY

Liverpool – Crystal Palace 1-2 (1-1)
Helyszín:
Liverpool, Anfield Road Vezette: Marriner
Gólszerzők:
Coutinho (24.) ill. Benteke (43., 74.)
Sárga: Grujic (89.) ill. Benteke (40.), Milivojevic (60.)
Kiállítás: 

Liverpool: Mignolet – Milner (Moreno 82.), Lovren (Alexander-Arnold 79.), Matip, Clyne (Grujic 84.) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Coutinho, Origi, Firmino. Vezetőedző: Klopp

Crystal Palace: Hennessey – Ward, Tomkins, Kelly, Schlupp – Cabaye (Delaney 83.), Milivojevic – Townsend, Puncheon, Zaha (Van Aanholt 78.) – Benteke (Campbell 88.). Vezetőedző: Allardyce

Jürgen Klopp együttese komoly csatában áll a Bajnokok Ligája helyekért a PL-ben, a vörösök a mérkőzés előtt ugyanis a tabella harmadik helyén álltak egy ponttal az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City és három ponttal a Manchester United előtt.

A Liverpool az első percektől kezdve irányította a mérkőzést és lendületes megindulásai voltak a vörösök játékosainak. Azonban ezeket a próbálkozásokata védlem rendre lekapcsolta, amleyből hiányzott Sakho aki korábban a vörösöket erősítette és jelenleg kölcsönben szerepel a Palace együttesében, ennek értelmében nem léphetett pályára az Anfielden. A 17. percben Benteke megszerezhette volna a vezetést a vendégeknek, de a belga támadó nem sokkal lőtt a kapu jobb odala mellé. A belga támadón látszott, hogy bizonyítani szeretné bizony Jürgen Klopp rossz döntést hozott azzal, hogy tavaly elküldte a Liverpool együttesétől. A találkozó 24. percében ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai együttes, a kitűnő lehetőséget a vörösök brazil zsenije Coutinho remekül eltalált lövéssel váltotta gólra. A gól után a 30. percben Firmino tört kapura azonban a védelem tisztázni tudott a brazil elől. Az első félidő hajrájában ismét kihagyott a vörösök védelme és Cabaye remekül kanyarította középre a labdát, Benteken élt a lehetőséggel és közvetlen közelről a léc alá vágta a Palace egyenlítő gólját. A belga támadó nem ünnepelte meg a gólját, ami érthető is volt hiszen tavaly még a vörösöket erősítette.

Fordulást követően óriási fölényben futaballozott a Liverpool, a mérkőzes egyes szakaszaiban 70%-ban is birtokolták a labdát Jürgen Klopp tanítványai, de ez komoly ziccerekben nem mutatkozott meg a félidő első részében. Ahogy szaladt előre az idő, egyre inkább szorította az idő a hazaiakat, ami technikai hibákat és kontralhetőséget biztosított a vendégeknek. Húsz perccel a vége előtt Cabaye előtt adódott komoly ziccer,  a francia lövése azonban egy hajszállal a léc fölé szállt. Három perccel később már nem voltak ilyen szerencsések a vörösök és ismét a Pool volt játékosa Benteke volt eredményes ezúttal fejjel egy szögletet követően. Benteke szezonbeli 14. találatát jegyezte ezzel a duplával. A mérkőzés hajrájában hiába kockáztatott Jürgen Klopp és három védőre állt át, az eredmény már nem változott ami azt jelentette szezonbeli hatodik vereségét könyvelhette a liverpooli együttes.

https://www.youtube.com/watch?v=GnjepMe-72k

Képek: premierleague.com

O.G.