Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Stenzel gólja három pontot ért a Freiburgnak

A Bundesliga 30. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Freiburg otthonába látogatott az ebben az idényben gyengélkedő Bayer Leverkusen.

21AC346A-0EEA-48A6-B5F2-5F4E2C59674A

Freiburg – Leverkusen 2:1 (1:0)
Gólszerző: Petersen (11.), Stenzel (88.) ill. Volland (60. – büntető)

Ebben a szezonban gyengélkedik a Bayer Leverkusen. Az egykor szebb napokat is megélt együttes a 12. pozíciót foglalja el. A Freiburg ezzel szemben az Európa-liga indulásért küzd.

Mindössze 11 percet kellett várni a hazai gólra. A tizenhatoson belül Petersen vette át remekül a labdát, és küldte azt a jobb felső sarokba. 4 perccel később meg is duplázhatta volna a góljainak a számát, viszont a kapura küldött kipattanó nem ért célba. A 26. percben Brandt tüzelt kapura, ám a hazai kapus szögletre tudta ütni a labdát. A lefújás előtt még Havertz küldött kapura egy lövést, de ő sem tudta megszerezni csapatának az egyenlítő találatot.

A második félidő 51. percében Chicharito próbálkozott meg egy lövéssel, balszerencséjére a védők még időben közbe tudtak lépni. Az 59. percben Ignjovski követett el egy értelmetlen szabálytalanságot a büntetőterületen belül. Tizenegyest rúghatott a Leverkusen. A szurkolók félelme jogos volt, mivel a legutóbbi 5 alkalomból Calhanoglu, Toprak, Chicharito és Aranguiz sem tudta belőni a büntetőjét. Volland viszont a mai napon biztos lábbal lőtte a hazai hálóba a labdát. Volland gólja nem bizonyult elegendőnek. A 88. percben Stenzel mutatott be remek szólót, és a befejezésképpen a Leverkusen kapujába lőtt. A találat győztesnek bizonyult, amivel a Freiburg előrelépett a 6. helyre, ami már El-selejtezőt ér. A Leverkusen maradt a 12. helyen.

kép: kicker.de

Nagy Gábor