Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: A hétközi El-siker után rangadót bukott az Ajax! – videóval

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 32. fordulójában igazi rangadót rendeztek meg Eindhovenben, ahol a PSV az Ajaxot fogadta. A fővárosiak még a bajnoki címre is jó eséllyel pályáznak, míg a hazaiak pont a második helyen álló Ajaxot igyekeztek megközelíteni!

IMG_20170423_192446

Az Ajax számára ez volt a végzetes, a PSV-nek pedig a győzelmét érő lövés (forrás: twitter.com/PSV)

Hollandiában ma délután fontos meccset rendeztek meg az élvonalbeli bajnokságban, olyat, amely világszerte, de minimum Európa szerte is nagy eseménynek számít.

Az Ajax ráadásul hétközben a Schalke kiejtésével hangolt az Európa-liga negyeddöntőjében, mely elképesztőre sikeredett, s 20 év után jutott európai kupasorozat elődöntőjébe az amszterdami klub.

Az első játékrészben a PSV és az Ajax rangadóján a 25. percig kellett várni az első találatra. Ekkor hazai részről Locadia nagyszerű szabadrúgásából született gól (1-0)!

A szünetig már túl sok helyzet nem alakult ki, mezőnyben valamelyest jobb volt a PSV, ahogy a legfontosabb mutató tekintetében is.

A fordulást követően nagy mezőnyfölényben tudott játszani a lefújásig az Ajax, ám helyzete a PSV-nek volt több. Az 51. percben mindesetre Campos próbálta bevenni a hazai kaput, ám tizenhatosról ráküldött lövése kevéssel suhant el a kapu mellett! Négy perccel később ezzel szemben a PSV duplázta volna meg az előnyét, de Onana nagyot védett Pereiro lövésénél. Onana védésére a 68. percben is szükség volt, amikor Bergwijn próbálkozott közelről. A hajrára is a hazai csapat két nagy lehetősége volt hátra. A gólszerző Locadia a 90. minutumban is eredményes lett volna, ám a kipattanót mellé fejelte. A hosszabbítás utolsó, ötödik percében Brenet löketét is védte a vendégek kapusa, de ideje sem maradt már az Ajaxnak egyenlíteni.

Vereségével az Ajax bajnoki esélyei még nem szálltak el végleg, de a fővárosi gárdának jobban oda kell majd figyelnie maga mögé is, ugyanis a PSV közel került most a második helyhez. Az biztos, izgalmas hajrá jön a holland élvonalban!

Eredivisie • 32. forduló
PSV Eindhoven – Ajax • 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Locadia (25.), ill.

https://youtu.be/xbW0VKUFG3k


Bajnoki összkép

Jelen állás szerint a bajnokságot a Feyenoord nyerné, de csupán 4 pontra van tőle az Ajax, míg a 3. helyezett PSV 7-re. A negyediktől a hetedik helyezettig bezárólag a klubok Play-Off-ot játszanak az Európa-liga indulásért. Az első hétbe beverekedni magát a Herenveen, a Heracles, valamint a Groningen számára van (viszonylag) reális esély. A kieső zónában is nagy lesz a csata, még nem lefutott minden. Az utolsó helyezett a másodosztályban folytatja, még a két előtte álló csapat osztályozót játszhat a bennmaradásért. A bajnok a BL főtáblára jut, a második helyezett BL-selejtezőt, míg a harmadik El-selejtezőt játszhat.

A 32. forduló eredményei

IMG_20170423_192901

A bajnokság állása 32 forduló után

IMG_20170423_192809

Nagy Dávid