Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy rúgásra az aranytól

Az osztrák bajnokság (Austrian National FootGolf Tour 2017) első fordulójában hat magyar is rajthoz állt vasárnap. A 2016-os argentínai világbajnokságot is megjáró Papp Péter csupán a 9-6-3-1 szabály alapján csúszott le a dobogóról.

ausztia

Papp Péter remekül szerepelt Ausztriában

Nyugati szomszédunknál is beindult a footgolf szezon, vasárnap rendezték nemzeti bajnokságuk első állomását, Schönfeldben. A legjobb magyar Papp Péter (BFGT, balra) volt, aki a győztes Dusan Vangelnél csupán egyetlen rúgással bizonyult rosszabbnak, ám, mégis negyedikként zárt, mert mind Juráj Gubáni, mind Gerhard Godescha jobbnak bizonyult nála a 9-6-3-1-es szabály értelmében. Igaz, ugyanígy előzte meg Robin Schölcht. Czirbus Tamás 7., Balázsi Csaba 11., Podusil György 16. (mindhárom BFGT), Szmolicza Gábor 18., Hinora Ferenc 40. (mindkettő Royal) lett a kétszer kilenc szakasz teljesítése után.

“Sajnos a versenykiírásban nem volt szétrúgás, pedig négyen is azonos eredménnyel zártunk, így a 9-6-3-1 szabály lépett érvénybe. A pálya elég rövid volt, a hatalmas széllel pedig a nyolcas lyukat teljesen kiszámíthatatlanná tette. A labda egyszerűen nem tudott sehol megállni a lyuk közelében, ezért ott gurigázott a mezőny nagy része, köztük sajnos én is” − összegzett Papp.

A vasárnapi ausztriai versenyt megelőzően szombaton, Németországban, a München melletti Schloss Maxlrain Golf Clubban  is nemzetközi versenyt rendeztek, melyen Podusil György képviselte hazánkat, és végül a 21. helyen végzett.

Forrás: magyarfootgolf.hu