Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Korábbi Magyar Kupa győztes edző lehet az új holland kapitány – sajtóhír

Korábban több név is felmerült Danny Blind utódjaként, a sajtó szerint az MTK-val Magyar Kupát nyerő Henk ten Cate lépett elő legesélyesebb jelöltté.

htc

Nem sikertörténet az Oranje elmúlt évekbeli szereplése. Arjen Robben és társai a 2014-es világbajnokság után az Eb-re sem jutottak ki, így mindenki temetni kezdte a hollandokat, akiknek ugyan vannak fellángolásai, ám többnyire csak szenvednek, mint tették azt a legutóbbi világbajnoki selejtezőjükön, Bulgáriában. Danny Blindnek az volt az utolsó meccse a narancsmezesek élén, s azóta keresik a megfelelő utódot. Felmerült többek között a Feyenoord korábbi trénere, Ruud Gullit, valamint a német Roger Schmidt neve is. Utóbbi nem biztos, hogy ott hagyja a Leverkusen kispadját, így aztán az MTK korábbi vezetőedzője, Henk ten Cate lépett elő elsőszámú esélyessé. A magyar együttessel kupát nyerő tréner megfordult a Barcelonánál is, mint másodedző. A szakemberre a szövetség sportigazgatója, Hans van Breukelen Abu-Dzabiban találkozott ten Cate-tel, és igencsak meggyőzte őt az edző. „Kétszer négy órát beszélgettünk egy hotelben részletekbe menően. Felkeltette az érdeklődésemet, kíváncsian várom a fejleményeket.” – fogalmazott a De Telegraafnak a KNVB sportigazgatója.

Henk ten Cate jelenleg az Al-Jaezira trénere, korábban az MTK és a Barca mellett az Ajax és a Chelsea kötelékében is dolgozott. Dolga nem lesz más, minthogy kijuttassa a hollandokat az oroszországi mundialra. A következő meccsüket június 9-én Luxemburg ellen játsszák Robbenék.

Gavalovits Sándor