Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó perces góllal nyert a Bilbao – videóval

A mérkőzés elején még az Eibar volt fölényben, de egy piros lap megváltoztatta a meccs képét. Az emberelőnyt majdnem nem tudta kihasználni a Bilbao, de Raul Garcia végül megmentette csapatát.

w_900x700_242059136

Forrás: laliga.es

Eibar – Atheltic Bilbao: 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Raul Garcia (90+4.)
Sárga lapok: Ramis (28.), Rivera (73.), Galvez (90+3.) ill. Mikel (80.), Sabin (85.)
Kiállítás: Escalante (58.) ill. –

Igen kiegyenlített mérkőzést játszott egymással az Eibar és az Athletic Bilbao, viszont a hazai csapat sokkal veszélyesebb volt a támadásokban, igaz a vendég védők szinte mindig tisztázni tudtak. Nem is született gól az első félidőben.

A második félidő már eseménydúsabb volt, főleg, hogy az 58. percben a játékvezető kiállította Gonzalo Escalantét, miután csúnyán lerántotta ellenfelét. Fel is javult a Bilbao, és a 62. percben majdnem meg is szerezték a vezetést, de Raul Garcia fejese a bal kapufáról pattant vissza. Az emberelőny ellenére úgy tűnt, nem fog tudni gólt szerezni a Bilbao, aztán az utolsó percben mégis összejött nekik a vezetés. Benat szabadrúgását még védte a kapus, a kipattanót viszont Raul Garcia belőtte. Ezzel meg is nyerték a mérkőzést.

A La Liga 33. fordulójában helycsere történt az első helyen, hiszen a Barcelona le tudta győzni a Real Madridot az El Clasicón. Igaz, pontegyenlőség áll fenn a két csapat között, illetve a királyiak egy meccsel kevesebbet játszottak. Az Atletico Madrid nehezen, de végül le tudta győzni az Espanyolt, így nem maradt le az első két helyen álló csapattól. A Sevilla a Valencia elleni döntetlen után könnyedén győzte le a Granadát.

Eredmények: 

erererr

A tabella állása a 33. forduló után:

erererr

Góllövőlista:

erererr