Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Yaya Touré bíró nélküli derbit szeretne

Csütörtök este igazi gigászok csatáját rendeznek az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League), ugyanis a két manchesteri nagy csapat, a City és a United feszül egymásnak, hogy pótolják elmaradt mérkőzésüket. A rangadó előszeleit már érezni lehet, ilyen volt Yaya Touré felettébb frappáns nyilatkozata is…

Manchester-Citys-Ivorian-midfielder-Yay.jpgYaya Touré  – balra – torkig van a játékvezetőkkel (fotó: AFP)

Az elefántcsontparti középpályástól, Yaya Tourétól már megszokhattuk, hogy fantasztikus futballtudása mellett érdekes nyilatkozatokkal is hajlamos észrevétetni magát. Ki ne emlékezne például arra az esetre, amikor valósággal megsértődött a Manchester City-re, amiért a klubnál senki se köszöntötte fel születésnapján?

Most a manchesteri derbivel foglalkozott Touré, és ezúttal a játékvezetés oldaláról közelítette meg a dolgot. A történet előzménye, hogy a Manchester City hétvégén FA-kupa-elődöntőt vívott az Arsenal ellen, melyet végül 2-1-re elveszített, a “polgárok” szerint pedig több bírói tévedés is őket sújtotta (egy büntetőt és egy szabályos, ámde elvett gólt is számon kérnek a játékvezetőn).

Éppen ezért Touré a következő ötlettel állt elő a csütörtöki városi rangadó előtt:

“A hétvégi nem az első eset volt, amikor a bírók a mi kárunkra tévedtek. Többször is előfordult a közelmúltban, és most már jó lenne, ha leállnának ezzel. Remélhetőleg csütörtökön jobb játékvezető irányítja majd a meccsünket, vagy bíró nélkül játszunk – sőt, utóbbit preferálom!”

– mondta a 33 éves klasszis.

Nyilván aligha teljesül Touré kívánsága, mindenesetre a sporttársra gyakorolt pszichológiai hadviselés máris megkezdődött a világoskékek oldaláról. Vajon Mourinho mikor száll be a másik féltől?

Szerző: Draskovics Tamás