Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: A Frankfurt jutott elsőként a döntőbe!

A Dieter Hecking vezette Borussia Mönchengladbach a Niko Kovac által irányított Eintracht Frankfurt ellen lépett pályára a Német Kupa elődöntőjében. 

1130947_imgw968

A találkozó első említésre méltó momentumára nem kellett túl sokat várni, amelyet a vendég együttes részéről láthattunk. A 2. percben Hrogta kapott remek indítást, azonban a labdakezelése nem sikeredett túl fényesre, így Sommer eltudta paskolni előle a labdát, ezt követően Fabian tett kísérletet a gólszerzésre, viszont a lövése végül pontatlanra sikerült. A 15. minutumban Niko Kovac legénysége megszerezte a vezetést, Chandler beadását követően Tawatha vette be az ellenfél hálóját. A 17. percben Dahoud eresztett meg egy élet erős löketet, azonban balszerencséjére Hradecky résen volt és védeni tudta a próbálkozását. A 43. minutumban Sommer kirúgása után Tawatha mérte el a labda ívét, így Hofmann előtt adódott komoly ziccer, melyet végül nem tudott gólra váltani a szélső. Az első félidő ráadásában viszont már egyenlített a hazai csapat, Andre Hahn csúsztatása után Hofmann volt eredményes. 

A fordulást követően jócskán visszaesett a mérkőzés színvonala. A második játékrész első helyzetéig fél órát kellett várni. A 75. percben Lars Stindl előtt adódott lehetőség, melyet a német támadó végül nem tudott gólra váltani, mivel Hradecky résen volt és hárítani tudta a lövését. A rendes játékidő folyamán nem dőltek el a lényegi kérdések, így jöhetett a 2×15 perc hosszabbítás…

A hosszabbítás során sem tudtak dűlőre jutni a csapatok, így értelemszerűen jöttek a büntetők, melyet követően az Eintracht Frankfurt ünnepelhetett. Az együttes legutóbb 2006-ban jutott be a Német Kupa fináléjába.

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 1-1 – büntetőpárbaj: 6-7
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők: Hofmann(45+2.) ill. Tawatha(15.)
Sárga: Wendt(24.), Schulz(90.), Hahn(90+3.) ill. Fabian(59.), Varela(80.)
Kiállítás:

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt(Schulz 41.) – Traore(Herrmann 90.), Strobl, Dahoud(Bénes 81.), Hofmann(Sow 111.) – Hahn, Stindl. Vezetőedző: Dieter Hecking.

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Abraham, Hector, Oczipka – Gacinovic, Mascarell(Wolf 59., Varela 72.) – Tawatha(Russ 103.), Fabian, Rebic(Seferovic 74.) – Hrogta. Vezetőedző: Niko Kovac.