Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eriksen villanásával zsinórban nyolcadszor nyert a Spurs – videóval

A Premier League 28. fordulójából elmaradt három mérkőzést pótolták a szerdai programban a felek. A bajnoki címre hajtó Tottenham idegenben a Crystal Palace otthonában lépett pályára. A szinte reménytelen helyzetben élvő Sunderland a szintén kiesés ellen menekülő Middlesbrough otthonába látogatott.

2017-04-26T203756Z_136240676_MT1ACI14785181_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-CRY-TOT

Crystal Palace – Tottenham 0-1 (0-0)
Helyszín:
Selhurst Park (London) Vezette: Moss
Gólszerzők:
Eriksen (79.)
Sárga: Ward (66.), Milivojevic (80.), Zaha (90+6.) ill. Wanyama (26.), Walker (47.), Kane (60.)
Kiállítás: 

Crystal Palace: Hennessey – Ward, Sakho (Delaney 57.), Kelly, Schlupp – McArthur (Cabaye 64.), Milivojevic – Townsend, Puncheon, Zaha  – Benteke (Campbell 81.). Vezetőedző: Allardyce

Tottenham: Lloris – Vertonghen, Alderweireld, Dier – Walker, Wanyama (Sissoko 46.), Dembelé (Son 46.), Davies – Eriksen, Alli (Trippier 90+6.) – Kane. Vezetőedző: Pochettino

Sam Allerdyce csapata hasonlóan jó formában volt, mint Mauricio Pochettino alakulata. A legutóbbi 5 találkozójukból 3-at behúztak, egyet a Stamfordon a Chelsea ellen, egyet az Anfielden a Liverpool ellen, egyet pedig otthon az Arsenal ellen. A Spurs a bajnokságban 7 mérkőzéses győzelmi sorozatban volt, ennek is köszönhetően 4 pontra megközelítette a Chelseat a bajnoki címért folyó harcban.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott kevés gólszerzési lehetőséggel. Az első komoly lehetőség a 8. percben adódott a Spurs előtt, azonban a vendégek gólgyárosa Harry Kane nem tudta gólra váltani lehetőségét. Az első negyedóra végén a hazaiak is villantak a hétvégén Liverpoolnak két gólt lövő Benteke révén, akinek lövését Lloris könnyedén hárította. A 30. percben szintén a Tottenham veszélyeztetett, de Eriksen lövése nem okozott komolyabb gondot a hazaiak portásának. Az első félidőben gól nem született, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulást követően a vendégek offenzívabb lettek kettős cseréjüknek köszönhetően, miután Pochettino pályára küldte Son-t és Sissokot is. Az argentin szakember nem szerette volna megkockáztatni Wanyama kiállítását, mivel már volt egy sárgája. A mérkőzés 57. percében Allardyce is változtatásra kényszerült miután megsérült csapatának védője a francia Sakho és nem tudta folytatni a játékot. Két perccel később Alli előtt adódott lehetőség a gólszerzésre lövését azonban Hennessey bravúrral védeni tudta. A 78. percben a vendégek gólfelelőse Kane szerezhette volna meg a vezetést, a kapu közepe felé tartó fejesét azonban Hennessey bravúrral hárította. Egy perccel később Kane passzolt Eriksen elé aki egy zseniálisan eltalált lövéssel kilőtte a bal alsót. Egy biztos nem a szezon mérkőzése volt, de a bajnoki címről álmodozó Tottenham ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a bajnoki cím szempontjából.

https://www.youtube.com/watch?v=BJRHkcy2aeo

Middlesbrough – Sunderland 1-0 (1-0)
Helyszín:
Riverside Stadion (Middlesbrough) Vezette: Dean
Gólszerzők:
De Roon (8.)

Képek: premierleague.com

O.G.