Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hiába támadt fel, nem tudott pontot szerezni a Valencia – videóval

Két óriási hiba után került hátrányba a Valencia a Real Sociedad ellen, és hiába sikerült visszajönniük, az már az egy pontra sem volt elég. A Leganes nagyon simán győzte le a Las Palmast úgy, hogy a kanári-szigeti csapat egyszer sem találta el a kaput a mérkőzés során. 

w_900x700_26212837valencia-realsociedad18

Forrás: laliga.es

Valencia – Real Sociedad: 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Nani (69. – büntetőből) ill. Diego Alves (1. – öngól), Willian Jose (30. – büntetőből)
Sárga lapok: Siquiera (28.), Garay (29.), Zaza (47), Cancelo (81.) ill. Juanmi (21.), Martinez (43.), Willian Jose (49.)
Kiállítás: – ill. –

Már a 30. másodpercben megszerezte a vezetést a Real Sociedad. Juanmi kapott meg egy hosszú labdát, amit éles szögből lőhetett rá a kapura, majd a játékszer Diego Alves kapus kezei majd lába között gurult be a kapuba. Össze is zavarodott a korai gól után a Valencia, és sokkal dominánsabb volt a vendég csapat. A 28. percben Siqueira vágta orrba Odriozolát a tizenhatoson belül, ami miatt a játékvezető büntetőt ítélt. Willian Jose állt a labda mögé, majd nyugodtan értékesítette a lehetőséget a 30. percben. A játékrészben nem változott már az eredmény.

A második félidő már sokkal izgalmasabb volt. Először a Real Sociedad növelte az előnyét a 65. percben. Egy kontra végén Odriozola passzolt középre, amire Oyarzabal érkezett majd lőtt a hálóba. Ami kizökkentette a vendég csapatot, az a 67. percben megítélt büntető volt, amikor Raul Navas ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül. Nani állt a labda mögé és be is lőtte a tizenegyest a 69. percben. Három perccel később megint növelte a góljai számát a Valencia. Joao Cancelo ívelte be a labdát kicsit hosszan, de Zaza még így is elérte és bepiszkálta a kapuba a játékszert. Egy perccel később akár egyenlíthetett volna az olasz csatár, amikor egy szabadrúgás után fejese épphogy a kapu mellé ment. A meccs hátralévő részében már nem tudtak még egy gólt szerezni, így a Sociedad megnyerte a mérkőzést.

Leganes – Las Palmas: 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Luciano (55. 61.), Guerrero (59.) ill. –
Sárga lapok: Timor (41.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Érdekesen alakult a meccs első félideje, hiszen a Leganes sokkal jobban játszott a kanári-szigeteki csapatnál. Az 5. percben Samuel lőtt centikkel a kapu mellé, de a 14. percben nagyobb esélyük volt a gólszerzésre, amikor Diego Rico a keresztlécet találta el a labdával.

A második félidő viszont már góllal kezdődött. Az 55. percben jött a Leganes vezetés. Varas kapus passzolta oda a labdát Guerreronak, akinek már csak le kellett adnia Lucianónak, aki belőtte a játékszert a hálóba. Az 59. percben pedig már jött a második gól is, ismét egy nagy hiba után, de most a gólpasszt adó Guerrero talált be a kapuba. Két perc múlva Lemos az ellenfele lábát találta el a tizenhatoson belül, ami miatt tizenegyest kaptak a hazaiak. Luciano állt a labda mögé, majd be is lőtte azt a 61. percben. A Las Palmasnak esélye sem volt a Leganes ellen, az eredmény viszont már nem változott a meccs végéig.