Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Kiütközött a két osztálynyi különbség

A bajnokságbeli gyengélkedését egy kupagyőzelemmel feledtetné a Ferencváros. Miután az NB III-as Budafokot megszórta a mai elődöntőn így a visszavágó már csak formalitás lesz. Az ellenfele várhatóan az a Vasas lesz a Groupama Arénában, mely az őszi és a tavaszi üllői úti meccsen diadalmaskodott.

629fradibudafok

A meccs elejétől kezdve esélyeshez méltóan magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros, s a folyamatos nyomás a 13.percben góllá érett. Bognár 23 méterről lövésre szánta el magát, mivel senki nem támadta, s a kapuban kötött ki a labda. A 18.percben Nalepa az üres kapu mellé fejelt. Látszik, hogy a lengyel már hazájában jár, hiszen szinte biztos, hogy a Gdansk együtteséhez igazol. 13 kétszerese 26, ebben a percben rúgta meg a Fradi a második találatát. Bognár indította Varga Rolandot ő pedig olyan pontos passzt adott Böde Dánielnek, hogy a válogatott támadónak csak az üres kapuba kellett továbbítani a labdát. 34.percben Bognár tolta befelé a labdát bal oldalól, majd megcélozza a rövid sarkot 19-ről, Szabó vetődve védett. 38.percben Sternberg lódult meg a baloldalon Vargának továbbított, akinek szintén csak az üres kapuba kellett lőnie. 40.perc újabb Fradi-gól. Varga laposan bepasszolta Bognárnak ő pedig egyből a kapuba továbbított. 44.percben újabb Fradi találat. Bognár kiváló passzával Leandro lódult meg, de lövés helyett balra passzol, Moutari az üres kapuba továbbított. Ezzel az első félidőben el is dőlt, hiszen 5-0-ra vezetett a címvédő.

A Fradinál a szünetben beállt Cukic és Djuricin, hátha az osztrák is betalál, hiszen tavaszi góltermése az 0. A Budafoknál Khiesz és Fekete lépett pályára. Az 55.percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Böde elé került a laszti, a “Madocsai Messi” pedig könnyedén a kapuba továbbított. Alig telt el egy perc s jött a hetedik! Varga, Djuricin összjáték után az osztrák lövése után megpattant a labda egy védőn, s 7-0-ra módosult az állás. Újabb két perc, újabb Djuricin találat. Varga Roland a tizenhatos vonaláról stukkolja balra, az osztrák csatár elé a labdát ő pedig az üres kapuba talált. A 61.percben az ifjú Csernik Kornél állt be. A 76.percben Varga Roland futott el a jobb oldalon, középre gurított éppen Cserniknek aki kapura lőtt, de Szabó Balázs vetődve nagyot védett. Majd Sternberg szólója után védett nagyot a kapus. A 84.percben Csernik kiváló cselek után lőtt, de Szabó ismét védett.

FERENCVÁROS–BUDAFOK (III.) 8–0 (5–0)
Groupama Aréna, 4055 néző. Vezette: Karakó
Gólszerző: Bognár I. (13., 40.), Böde (26., 55.), Varga R. (38.), Moutari (44.), Djuricin (56., 58.)
Sárgalapok: Varga R. ill. Margitics, Vég

FTC: Holczer – Lovrencsics G., Nalepa, Leandro (Csukics, a szünetben), Sternberg – Dilaver, Gera (Djuricin, a szünetben) – Varga R., Bognár I., Moutari (Csernik, 61.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics (Khiesz, a szünetben), Vaszicsku, Grúz (Fekete M., a szünetben), Vég – Kovács D., Csizmadia, Veszelinov, Vankó – Ihrig-Farkas, Oláh L. Vezetőedző: Prukner László