Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Szerencsés góllal győzött az Arsenal – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-ligában (Premier League) hétközi mérkőzéseket rendeznek, ugyanis sok az elmaradt találkozó, melyeket pótolni kell. Így találkozott egymással szerda este az Arsenal és a bajnoki címvédő Leicester City, méghozzá a londoni Emirates Stadionban.

126987895_AFP_Arsenal27s-Spanish-defender-Nacho-Monreal-large_trans_NvBQzQNjv4BqpVlberWd9EgFPZtcLiMQf0Rf_Wk3V23H2268P_XkPxcMonreal lett az Arsenal hőse (fotó: Telegraph)

A találkozó első helyzete a vendégek előtt adódott, Jamie Vardy csillogtatta meg tudását, ám kapáslövése elkerülte Cech kapuját. Ahogy telt az idő, az Arsenal fokozatosan átvette a játék irányítását, komoly labdabirtoklási fölényre tett szert, míg a Leicester leginkább védekezett. Mégis a “rókák” jutottak el újabb veszélyes próbálkozásig, a 22. percben Mahrez lövését kellett bravúrral hárítania Cechnek! Alig telt el néhány perc, az “ágyúsok” is jelentkeztek egy valamirevaló lökettel, Theo Walcott tüzelt, ám Schmeichel odaért és szögletre paskolta a labdát.
A hajrában továbbra is a piros-fehérek adogattak, és leginkább a vendég térfélen zajlott a játék, de a zártan védekező leicesterieket igen nehéz feladat volt áttörni. A 46. percben éppen ezért inkább egy átlövéssel kísérletezett az Arsenal, egész pontosan Alexis Sánchez, aki nagy erejű bombájával a felső lécet találta telibe!

A második játékrész ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a Wenger-legénység rohamozott, a Leicester kitartóan védekezett. Ám ha Alexis Sánchez elől nem ment fantasztikus ütemérzékkel Robert Huth, tíz perc elteltével máris vezethetett volna a hazai csapat! Az 58. minutumban Xhaka lövését szintén a német védő blokkolta, ám Schmeichelnek így is el kellett vetődnie, hogy ne kerüljön a vendég kapuba a labda. A 65. percben megint csak a londoniak próbálkoztak, Koscielny tisztán fejelhetett, de egyenesen Schmeichel kezébe bólintotta a játékszert.

A mérkőzés utolsó etapjára változtatott Wenger, beküldte ugyanis a tavalyi Arsenal-Leicestert eldöntő Danny Welbecket Gibbs helyére, majd Giroud váltotta Walcottot, így tehát elhagyta a 3-4-3-as formációt, sőt Aaron Ramsey behozatalával némi kreativitást is igyekezett a középpálya játékába vinni. Ettől függetlenül sokáig semmiféle javulást nem mutatott az “ágyúsok” támadójátéka.
A 80. percben a Leicester gyakorlatilag megúszott egy emberhátrányt, miután Benalouane nemcsak megmászta, hanem hátba is talpalta Giroud-t, ám Jones sporttárs csupán sárga lapot adott a szabálytalan megmozdulásért. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt ismét Giroud nevéhez fűződött esemény, ő fejelt fölé egy szögletet követően.
Mikor már úgy tűnt, az Arsenal képtelen lesz fogást találni a regnáló bajnokon, akkor következett Monreal: a spanyol bal bekk kapásból tüzelt kapura a 86. percben, a több alkalommal is remekül tisztázó Huth hasáról pedig ezúttal befelé pattant a labda. 1-0!
Ezzel a találattal pedig meg is nyerte a meccset az Arsenal, ugyanis a Leicesternek nem volt válasza a gólra. Arséne Wenger csapata közelebb férkőzött a BL-induláshoz.

Premier League, pótolt mérkőzés:

Arsenal – Leicester City 1-0 (0-0)
Helyszín: London, Emirates Stadion; Vezette: M. Jones
Gólszerzők: Huth (86. – öngól)
Sárga lapok: Xhaka (82.), Sánchez (93.) ill. Simpson (38.), Fuchs (52.), Benalouane (80.), Huth (94.)

Arsenal: Cech – Gabriel, Koscielny, Monreal – Bellerín, Coquelin (Ramsey 75.), Xhaka, Gibbs (Welbeck 68.) – Özil, Walcott (Giroud 75.), Sánchez. Vezetőedző: A. Wenger

Leicester: Schmeichel – Simpson, Benalouane (Gray 90.), Huth, Fuchs – Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton – Ulloa (Okazaki 70.), Vardy. Vezetőedző: C. Shakespeare

Huth öngólja:

https://www.youtube.com/watch?v=T4Tk7WZ2ous

Egyéb mérkőzés:

Middlesbrough – Sunderland 1-0 (1-0)
Gólszerző: De Roon (8.)

A Boro és a Sunderland kiesési rangadón csapott össze egymással, és a mérkőzés végeredményét jelentő gól igen hamar megszületett De Roon révén. Az újonc ezzel tett egy kisebb lépést a bent maradás felé, azonban még így is nehéz a helyzete. Nem is beszélve a Sunderland-ről, amely változatlanul utolsó, és csoda kellene ahhoz, hogy elkerüljék a kiesést.