Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Statisztikaáradat: Érdekes rekordokat hozott a hétvégi Real – Barca

Ezentúl minden héten jelentkezünk új cikksorozatunkkal, a Statisztikaáradattal, mely a legfontosabb bajnokságok legérdekesebb statisztikáit, és rekordjait vonultatja fel. Sorozatunkból a klubfoci csúcsa a Bajnokok ligája, és az Európa-liga legjei sem maradhatnak ki. Időnként górcső alá vesszük majd Európa alacsonyabban jegyzett pontvadászatait, illetve a szórásból a világ legdinamikusabban fejlődő bajnoksága az MLS sem maradhat ki. Elsőként jöjjön a La Liga hétvégi fordulója, illetve a labdarúgás legnagyobb klasszikusa.

Statisztikaáradat, 1. rész: La Liga, 33. forduló

A világ legnézettebb és legjobban várt rangadóját, az El Clásicót rendezték meg vasárnap a spanyol élvonalban, mely bőven szolgáltatott fontos statisztikai adatokat. Továbbá egyéb érdekes mutatókkal is tudunk szolgálni a hétvégi meccsdömping kapcsán.

La Liga • El Clásico
Mégis mi mással kezdhetnénk a sort, ha nem a Real Madrid – Barcelona meccsen történt legfontosabb mutatókkal? A kemény, kiélezett, és fordulatokkal tarkított összecsapás végül szó szerint a hármas sípszó előtti pillanatokban dőlt el. A mérleg nyelve ekkor – 2:3 – a katalánok irányába billent. Ez a pillanat futballtörténelem volt!

A mindent eldöntő gólt a Barcelona élő legendája, Lionel Messi lőtte, aki ezzel pályafutása 500. találatát könyvelte el gránátvörös-kék mezben tétmérkőzésen!

Most pedig jöjjön a többi fontos, és érdekes mutató a nagy múltú rangadó kapcsán.

IMG_20170425_081040

A katalánok német kapusa nagyokat mentett a Real ellen (forrás: twitter.com/OptaJose)

A Barcelona hálóőre, Marc-Andre Ter Stegen remekelt. Összesen 12 védést mutatott be, amely La Liga rekord katalán részről a 2003/2004-es szezon óta.

• 2! – Luis Enrique a második edző Guardiola óta a Barca történetében, aki oda-vissza győzelemre tudta vezetni csapatát a Real Madrid ellen.

IMG_20170425_081531

Messiről ezek után még inkább szuperlatívuszokban lehet csak beszélni! (forrás: twitter.com/OptaJose)

Lionel Messi egy másik rekordot is megdöntött. Az argentin zseni lett az El Clásicók történetének valaha volt legeredményesebb játékosa. Hétvégi duplájával immáron 15 gólnál jár, amivel megelőzte az eddigi rekordert, a 14 gólig jutó madridi legendát Di Stefanó személyében.

Gareth Bale a vasárnapi El Clásico alkalmával a 3. legtöbb La Liga meccsen pályára lépő brit játékossá vált. A walesinek ez volt a 100. spanyol bajnokija. Nála több e tekintetben csak Gary Linekernek (103), és David Beckhamnek (116) van.

• Gólrekordok, avagy az idei bajnoki kiírásban a Real Madrid lőtte a legtöbb gólt rögzített helyzetből (25), míg a mezőnygólok tekintetében a Barca a favorit (71).

• A liga történetében a legtöbbször az FC Barcelona győzte le a Real Madridot, szám szerint 68 alkalommal.

Ennyit az El Clásicóról, de még evezzünk tovább a spanyol bajnoki vizeken!

• Az idei a szezonban az Eibar lőtte a legtöbb gólt spanyol játékosok által, összesen 44-et!

Kevin-Prince Boateng (Las Palmas) az első olyan játékos a labdarúgás történetében, aki első szezonjában duplázni tudott mind a négy top bajnokságban (La Liga, Premier League, Bundesliga, Serie A)

Antoine Griezmann (Atlético Madrid) hétvégén meglőtte a 100. La Liga-gólját, ezzel Benzema mögött (120 találat) ő a második legeredményesebb francia a liga történetében.

A szintén az Atlético Madridot erősítő Filipe Luis lett az 5. brazil játékos, aki 300 alkalommal lépett pályára a La Ligában!

• Az Osasuna védelme a leggyengébb a Top 4 bajnokság csapatait figyelembe véve. A spanyol klub hátsó alakzata és hálóőre már 75 alkalommal kapitulált.

• A Málaga a legutóbbi 5 Valencia elleni hazai bajnoki nem kapott gólt.

Szerdán este keressék cikksorozatunk olasz és német bajnokságra vonatkozó részét.

Nagy Dávid