Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga 2: Ki juthat fel az élvonalba? – helyzetkép

A Bundesliga 2-ben óriási a harc a feljutásért. Pillanatnyilag a Stuttgart vezeti a tabellát 60 ponttal, a Braunschweig és a Hannover pedig 57 ponttal büszkélkedhet. Nézzük ki milyen esélyekkel pályázhat a feljutásra akkor, amikor már csak 4 forduló van hátra a szezonból!

144700082395

A Stuttgart egész évben stabil volt. tizennyolcszor nyertek harminc meccs alatt, emellett hatszor ikszeltek és hatszor kaptak ki. Az ötszörös bajnok a tavalyi gyenge szereplés miatt esett ki az élvonalból, ám ha minden így folytatódik jövőre újra a legmagasabb osztályban rúghatják a bőrt. Az utolsó négy mérkőzésükön összecsapnak a Nürnberg, az Erzgebirge Aue, a Hannover és a Würzburger Kickers csapataival. A Hannover ellen legutóbb kikaptak, most muszáj győzniük, hogy megtartsák első helyüket.

Braunschweig neve az átlag szurkolóknak nem mondhat sokat. Igaz nem ma történt, de 1967-ben még bajnokságot is tudott nyerni csapat. Legutóbb a 2013-14-es szezonban jutottak fel az első osztályba, több mint 26 év után. A bajnokságban szépen teljesítenek, így nem lenne meglepő ha jövőre ismét felkerülnének a Bundesligába. Az utolsó tizenegy meccsükből csak egyszer kaptak ki, igaz akkor a Hannover verte őket otthon 1:0-ra. A következő fordulóban az 1860 München lesz az ellenfelük, aztán sorsdöntőnek ígérkező derbit vívnak a negyedik helyen tartózkodó Union Berlinnel, majd az Arminia Bielefeld, végül a Karlsruher szerepel az “étlapon”.

A Hannover könnyen elkapja a nagyokat, viszont a kis csapatok ellen sokszor botlottak. Az utolsó öt meccsükön kétszer döntetlent játszottak, ami könnyen bekavarhat a csapat feljutásába. Legutóbb a tizenhatodik helyen álló Erzgebirge Aue ellen csak 2:2-re voltak képesek. A legnehezebb meccsüknek a Stuttgart elleni rangadó ígérkezik, de ezen kívül játszanak még a Fortuna Düsseldoffal,a Heidenheimmel és a Sandhausennel.

Nem reménytelen a helyzete a negyedik helyen álló Union Berlinnek sem, hiszen 54 ponttal rendelkeznek. A bajnokság elején még jól muzsikáltak a fővárosiak, ám az utolsó öt mérkőzésükön többször is megbotlottak. Kikaptak a Hannovertől, az Erzgebirge Auetól és a Stuttgarttól. A feljutás szempontjából sorsdöntő lehet a Braunschweig elleni rangadó, illetve pontvesztések már nem igen férnek bele a képletbe.

Tehát négy csapat, két feljutó, és egy osztályozót érő hely. Lesz boldogság, remény és bánat, ám ha engem kérdeznek, szerintem a tabella képe nem fog változni az utolsó hetekben.

A bajnokság állása négy fordulóval a vége előtt

Buli 2

Szerző: Mihók Richárd