Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Egyes csapatok számára közel a “pokol tüze”

Közeledik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) vége, lassan eldőlnek a lényegi kérdések. Alighanem a Bayern München idén is bajnok lesz, az viszont még kérdéses, hogy  melyik csapatok ússzák meg a kiesést.

C9NWuvN

A Darmstadt jelen pillanatban a bajnokság utolsó helyén tanyázik, és nem valószínű, hogy ez változni fog négy elteltével. A liliomok legutóbb 2015-ben harcolták ki a féljutást, ám úgy tűnik az első osztályban való tartózkodásuk rövid életűre sikeredik. Legutóbbi két meccsüket megnyerték a Schalke és a Hamburg ellen, viszont az utolsó négy fordulóban játszanak a Freiburg, Bayern München, Hertha trió és a Borussia M’gladbach ellen. Csupán huszonhárom gólt szereztek, ami még az utolsó előtti helyen lévő Ingolstadthoz képest is csekély. Esélyük gyakorlatilag már csak matematikai a bennmaradásra.

Az Ingolstadt teljesítménye igencsak hullámzó, egész márciusban nem tudtak győzni. Aztán történt valami váratlan, és egyből háromszor nyertek. Legutóbb drámai csatában a Darmstadt ellen 3:2-re, egy két kiállításos mérkőzésen. Mint ahogyan azt jól tudjuk, semmi sem tart örökké, így ez a győzelmi hullám sem. Kikaptak a Wolfsburgtól 3:0-ra, majd  a Werder Brementől 4:2-re. A következő fordulóban a Leipzig látogat el hozzájuk, ezután a Leverkusen, a Freiburg és a Schalke lesz az ellenfelük. Ha benn akarnak maradni, pontvesztés már nem igen fér bele. Az ellenfelek névsora viszont igen nívós.

Az Augsburg áll a legjobb helyen a kiesőkhöz képest, hiszen osztályozót játszhatnak ha minden így marad. A csapat utolsó öt meccséből négyet elvesztett, csak a Kölnt tudták legyőzni 2:1-re. Csúfosan kikaptak a Bayerntől 6:0-ra, ami nagy csapást jelentett. Sokat kell javulnia az Augsburgnak, ha bent szeretnének maradni, vagy el szeretnék kerülni az osztályozót. Legközelebb a Hamburg ellen javíthatnak, ezután a M’gladbach, majd a Dortmund és végül Hoffenheim ellen mérkőzhetnek meg. A feladat adott, ám abszolút nem egyszerű.

A Hamburg, a Wolfsburg és a Mainz egyaránt 33 ponttal rendelkezik, egy ponttal megelőzve az Augsburgot. A Hamburg a háromgólos meccsek mestere, az utolsó öt mérkőzésükön mindig három gól született. A Hamburg utolsó négy meccsén megmérkőzik három olyan csapattal akik a kieső zónában tartózkodnak, sorsuk tehát a saját kezükben van. A farkasok az utolsó négy meccsüket elvesztették, így elég borúsan tekinthetnek a végjátékra. A következő fordulóban a Bayern München ellen lépnek pályára. A Mainznak van talán a legkönnyebb dolga, ami az ellenfeleket illeti. Erőt adhat Szalai volt csapatának, hogy megverték a Herthát és döntetlent játszottak a bajorokkal.

A bajnokság állása négy fordulóval a vége előtt

Buli

Szerző: Mihók Richárd