Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Hiába a City-fölény, a United pontot rabolt az Etihadból – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) csütörtök este pótolták a korábban elmaradt Manchester City – Manchester United városi rangadót. A két gárda ádáz harcot folytat egymással valamint a Liverpool/Arsenal kettőssel a Bajnokok Ligája-indulást érő helyezésekért, így a derbi szokásos presztízsén kívül további súlyos tétje volt az összecsapásnak.

2017-04-27T204909Z_136327749_MT1ACI14785563_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MCI-MUNGabriel Jesus villan, de hiába (fotó: premierleague.com)

Mindkét csapatnak akadtak hiányzói, de talán összességében elmondható volt, hogy a Manchester United kerete momentán szűkebb, hiszen Juan Mata, Marcos Rojo és Zlatan Ibrahimovic sérülése után Paul Pogbát is nélkülözniük kellett a mai derbin.
A meccset jobb szellemben is kezdte a City, és már tíz percen belül vezetéshez juthatott volna, ha Sergio Agüero nem hibáz ordító ziccert mindössze öt méteres távolságból, ám az argentin klasszis a jobb kapufát találta el. Az első negyed órában gyakorlatilag a felezővonalat is nagyon nehezen tudta csak átlépni a United. A 21. minutumban De Bruyne gondolt egyet, távolról kapura kanyarította a labdát, ám De Gea simán védett. Néhány perccel később először villant az MU, igaz kellett ehhez Claudio Bravo kapus, aki gyakorlatilag Mkhitaryan elé pofozta a labdát Martial beadása után, de végül saját hibáját jóvátéve nagyot védett az örmény lövésénél.

A 32. percben ismét a United kapuja előtt akadt veszélyes szituáció, Agüero lőtt távolról, ám De Gea vetődve húzta le a labdát. Sőt! Alig pár pillanattal később megint az argentin bombázott, ezúttal csak kevéssel a léc fölé! A hajrában itt is, ott is láthattunk egy helyzetet, Kolarov lövését De Gea ütötte ki, míg a másik oldalon Herrera maradt szabadon egy pontrúgás után, tisztán fejelhetett, de célt tévesztett.
Az első félidő City-fölénnyel telt, ám ennek ellenére döntetlennel, gól nélkül vonultak pihenőre az együttesek.

A második játékrész gyakorlatilag semmiféle változást nem hozott a játék képét illetően: a labda folyamatosan a United térfelén járt, de az első valamire való helyzetre közel negyed órát kellett  várni, ekkor Kevin de Bruyne találta el az oldalhálót egy életerős lökettel. José Mourinho semmit nem bízott a véletlenre, visszavonta csapatát a felezővonal mögé. Ennek ellenére a 67. percben kis híján góllá érett a City-fölény, Otamendi fejese egy szöglet után érkezett, de nem volt elég pontos, így elkerülte a kaput.

A félidő hajrája nem kezdődött túl jól a City számára, ugyanis Claudio Bravo egy beadás lehúzása után rosszul érkezett, és le is kellett cserélni a chilei válogatott portást. A helyzetekben immár igencsak szegény perceket a játékosok közül Fellaini igyekezett feldobni a 83. percben: először sárgát kapott szabálytalan belépőért, majd alig néhány perccel később azonnali piros lapot Agüero lefejeléséért.
A mérkőzés utolsó pillanatai így igencsak húzósra sikeredtek Mourinhóék számára. Guardiola becserélte Gabriel Jesust, és a 90. percben góllal jelentkezett a tehetséges brazil, ám a találatot les miatt érvénytelenítette Atikinson játékvezető. A hat perces hosszabbítás a United tizenhatosánál telt el, ám végül Guardioláék nem jártak sikerrel, maradt a gól nélküli döntetlen, amellyel a “vörös ördögök” sokkal elégedettebbek lehetnek (legalábbis a meccs képét illetően, mert a Bajnokok Ligája-indulás esélyei ezzel az iksszel nem nőttek számukra).

Premier League, pótolt mérkőzés: 

Manchester City – Manchester United 0-0
Helyszín: Manchester, Etihad Stadion; Vezette: M. Atkinson
Sárga lapok: Gabriel Jesus (89.) ill. Fellaini (83.)
Kiállítva: – ill. Fellaini (84.)

City: Bravo – Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, Touré, De Bruyne – Sané (Navas 80.), Sterling (Gabriel Jesus 86.), Agüero. Vezetőedző: J. Guardiola

United: De Gea – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Herrera, Carrick, Fellaini – Mkhitaryan (Fosu-Mensah 86.), Martial (Lingard 80.), Rashford (Young 93.). Vezetőedző: J. Mourinho

Fellaini kiállítása:

https://www.youtube.com/watch?v=6RvIiH64LfY