Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund középpályását vinné az Arsenal! – sajtóhír

A Tuttomercatoweb.com információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a nyári transzfer időszak folyamán szeretné leigazolni a Borussia Dortmund rutinos középpályását, nevezetesen Sven Bendert

GettyImages-531432538.0

Az olasz portál úgy értesült, hogy a 28 esztendős német labdarúgó lehet a londoni “ágyúsok” egyik fő célpontja a nyári átigazolási időszak során. Nos, azonban állítólag nemcsak az Arsenal szeretné megkaparintani a Dortmund középpályását. A hírek szerint a Paris Saint-Germain és a Manchester City is szívesen a soraiban tudná a rutinos futballistát. Nem mellesleg Sven Bender több poszton is bevethető, eredetileg ugyebár védekező középpályás, viszont az utóbbi években inkább középhátvédként szerepel a BVB-nál. 

Sven Bender 2009 nyara óta tartozik a Borussia Dortmund kötelékébe. A német sztárcsapat színeiben ezidáig minden frontot egybe véve 222 találkozón jutott szóhoz, melyek során 4 alkalommal volt eredményes illetve 11 gólpasszt osztott ki a társai között. A klubhoz egyébként 2021 júniusáig köti szerződés, a transfermarkt pedig 9 millió euróra becsüli az átigazolási értékét. 

Németh Boldizsár