Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hollandia: Mégsem az MTK korábbi trénere a befutó – sajtóhír

A napokban beszámoltunk róla, hogy Henk ten Cate-tel összesen nyolcórás beszélgetést folytatott a holland szövetség igazgatója, aki reményét fejezte ki a szakember szerepvállalása kapcsán. Mára mindez a múlté.

dick-advocaat-fenerbache_3765265

Kétszer négyórás beszélgetést folytatott Hans van Breukelen Abu Dzabiban Henk ten Cate-tel, ám az MTK-val korábban Magyar Kupa-győztes edző nem vállalja a feladatot. Helyette Dick Advocaat lesz a kapitány, segítője pedig Ruud Gullit. A De Telegraaf szerint a jelöltekből maradt Advocaat, aki korábban már kétszer is irányította az Oranje együttesét. 1992 és 1994, majd 2002 és 2004 között volt Advocaat a kapitány, aki jelenleg a török élvonalban szereplő Fenerbahçe vezetőedzője, szerződése június 1-ig él, ám a hollandok mindent megtesznek, hogy a május 31-i, Marokkó elleni felkészülési találkozóra már a tréner készítse fel a csapatot.

Hollandia mellett korábban Egyesült Arab Emirátusok, Dél-Korea, Belgium, Oroszország, majd Szerbia volt az állomáshelye Advocaatnak kapitányként, utóbbinál három meccs után menesztették.

Klubedzőként a PSV, a Rangers, az AZ Alkmaar, a Zenit, a Mönchengladbach és a Sunderland voltak munkaadói, hogy csak a nevesebb klubokat emeljük ki.

Ugyanakkor Danny Blind mellett tanácsadóként is dolgozott 2016 májusa és augusztusa között, de a svédek elleni első vb-selejtező előtt távozott posztjáról.

Gavalovits Sándor