Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Fej-fej mellett halad a Barca és a Real – előzetes

A spanyol bajnokság 35. fordulójának talán legizgalmasabb meccse a katalán derbi, azaz az Espanyol – Barcelona összecsapás lesz, viszont a Real Madridra is nehéz feladat vár a Valencia személyében. A Sevilla beérte az Atletico Madridot, és akár egy helycsere is bekövetkezhet a 3. és 4. helyen. 

w_900x700_26210553_q3a9390_1

Mascherano első gólját szerezte a Barca színeiben az előző fordulóban (laliga.es)

 

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse a Villarreal – Sporting Gijón lesz. A Sárga tengeralattjáró az Alaves elleni botláson kívül nagyon jól teljesít, az ötödikek a tabellán. Ellenfelük minden bizonnyal kiesik a szezon végén az első osztályból, de biztosan minden alkalmat meg szeretnének ragadni, hogy ez ne így történjen.

SZOMBAT

A napot a Real Sociedad – Granada mérkőzés nyitja. A baszkok nem tudnak előrébb jutni a tabellán, hiszen az egy ponttal előttük álló Bilbao kevesebbet hibázik. A Sociedad most a Granada ellen folytathatja a kapaszkodást, akik szintén esélyesek a kiesésre. Ezt követi a Real Madrid – Valencia összecsapás. A királyiak “B csapata” kiválóan teljesített hét közben a Depor ellen, szombaton viszont minden bizonnyal már a gálakezdővel fognak felállni. A első meccsükön a szezonban kikapott a Real, így biztosan mindent meg fognak tenni, hogy revansot vegyenek, plusz a Barcelonától sem szakadhatnak le. A Valenciából pedig hiányozni fog Zaza és Joao Cancelo eltiltás, Enzo Perez pedig sérülés miatt.A kora esti időpontban játsszák a Las Palmas – Atletico Madrid találkozót. Simeone gárdája kikapott a Villarrealtól a hétközi fordulóban, így beérte őket a Sevilla. Carrasco kulcscsont sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset. A Las Palmas nincs túl jó formában, a legutóbbi három meccsükön két vereséget és egy döntetlent értek le. A nap végén láthatjuk a katalán derbit, az Espanyol – Barcelona összecsapást. Messiék 7-1-re győzték le a Granadát hét közben, pihentetve nagyon sok kulcsjátékosukat. A barcelonai derbi mindig parázs hangulatú, a két klub közötti ellentétnek köszönhetően, és most sem számíthatunk másra. Az Espanyol szezonjának második fele nagyon szépen alakult, de legutóbbi három meccsükön nem tudtak győzni.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik a Osasuna – Deportivo találkozó. Az  Osasuna már biztosan kiesett a La Ligából, így ők már tét nélküli meccseket játszanak. A kora délutáni időpontban játsszák a Betis – Alaves mérkőzést, fél hétkor pedig az Eibar – Leganes találkozó lesz látható. Ezt követően lesz a Celta Vigo – Athletic Bilbao összecsapás. A keltáknak jobban megy az El-ben, mint a bajnokságban, ahol csak a 11. helyen állnak. A Bilbao nem megy rosszul a szezonban, sőt a formájukat tekintve is esélyesebbek a találkozó megnyerésére.

HÉTFŐ

Hétfőre maradt a Malaga – Sevilla mérkőzés. Az Atletico Madrid botlása miatt ugyanannyi ponttal felzárkózott melléjük Sampaoli gárdája, így újra elérhető közelségbe került számukra a kitűzött harmadik hely. A Malaga mostanság kezdi összeszedni magát, miután nagyon rosszul kezdték meg a szezon második felét, így akár megnehezíthetik a Sevilla dolgát.

A 35. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Villarreal – Sporting Gijón

SZOMBAT:

13:00 Real Sociedad – Granda 
16:15 Real Madrid – Valencia (Sport 1) 
18:30 Las Palmas – Atletico Madrid (Sport 1) 
20:45 Espanyol – Barcelona (Sport 2)

VASÁRNAP:

12:00 Osasuna – Deportivo La Coruna (Sport 1)
16:15  Betis – Alaves  
18:30 Eibar – Leganes
20:45 Celta Vigo – Athletic Bilbao (Sport 1)

HÉTFŐ:

20:45 Malaga – Sevilla 

A tabella állás a 34. forduló után:

fbfbfbfb