Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szinte biztos a hazatérés

Korábban honlapunk is beszámolt róla, hogy nyáron alapos átalakulás várható a Ferencvárosnál, s az egyik távozó, a korábban többször is hibázó lengyel védő Michael Nalepa lehet. Hazájában több oldal is megírta, hogy a Lechia Gdansk együttesében folytatja.

fradi.hu

Három éve nagy volt a mosoly mikor aláírt a zöld-fehérekhez (fradi.hu)

Februárban a FociClub.hu is megírta, hogy a Lechia Gdansk nagy erőkkel keresi a Ferencváros lejáró szerződésű középhátvédjét Michal Nalepát. Tehették, hiszen idén nyártól szabadon igazolható, s mint ilyen focista, fél évvel kontraktusa vége előtt nyugodtan tárgyalhat az érdeklődőkkel klubja engedélye nélkül is.

„Nalepa és Mateusz Matrassal lépesek lesznek arra, hogy a kezdőcsapatba kerülésért harcoljanak” – mondta Piotr Nowak a Lechia vezetőedzője.

A lengyel focista az elmúlt három évben közel sem nyújtott meggyőző teljesítmény. Legjobb formáját azon időben mutatta, mikor Mateossal és Pavloviccal megküzdenie a kezdőcsapatba való kerülésért. Az előző évben bérelt helye volt a kezdőcsapatban, hiszen Pintér Ádám inkább védekező középpályásként szerepelt, mellette pedig a balhátvéd Leandro játszott, mivel Batik Bence sérült volt. Ősszel szerződtették Oliver Hüsinget, aki több hibájával jelezte, hogy nem véletlenül nem fért be a Werder Bremenbe. Batik Bence még mindig sérült, így tavasszal is többé-kevésbé játszott, de gyenge teljesítményt nyújtott. Thomas Doll egy meccsen még az első félidőben, egy másikon a szünetben lecserélte.

Az elmúlt három évében nyújtott teljesítménye alapján azt mondhatjuk, nem fognak a Fradi-szurkolók krokodil könnyeket hullajtani érte.

Endrődi Dávid