Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Otthon győzött a sereghajtó

A Bundesliga 31. fordulójában nagy meglepetésre a sereghajtó értékes pontokat gyűjtött be a Freiburg elleni mérkőzésen. Gulácsi Péterrel a kapuban a Lipcse nem tudta legyőzni az Ingolstadtot.

1131334_imgw750

Darmstadt – Freiburg 3:0 (2:0)
Gólszerzők: Platte (22.), Gondorf (45.), Schipplock (65.) ill. –

Nagy bravúrt hajtott végre a sereghajtó a Bundesliga 31. fordulójában. Az európai kupaporondra vágyó Freiburgtól raboltak el értékes pontokat.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót. Az első találatra a 22. percig kellett várni. Heller beadására ugrott fel remekül Platte, és bólintotta a labdát a vendégek hálójába. A lefújás előtt növelte előnyét a sereghajtó. Szabadrúgásból Vrancic ívelte be a labdát, amit Gondorf juttatott a vendégek hálójába.

A második játékrészben sem sikerült összekapnia magát a Freiburgnak. A Darmstadtnak a mai nap folyamán viszont minden összejött, és a 65. percben Schipplock révén beállították a 3:0-s végeredmény. A győzelem csak szépségtapasz a csapat számára, mivel továbbra is sereghajtók, és a jövő szezonban a fő céljuk az lesz, hogy visszajussanak az első vonalba. A Freiburgnak nagyon össze kell szednie magát a hátralévő fordulókban azért, hogy jövőre az Európa-ligában indulhasson.

RB Leipzig – Ingolstadt 0:0
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítva: – ill. Morales (86.)

A kiesés elől menekülő Ingolstadt értékes pontot hozott el Lipcséből. A mérkőzés képe alapján a hazaiaknak kellett volna megkaparintaniuk a három pontot, azonban a mai napon hiába alakítottak ki rengeteg helyzetet, a labda nem jutott át a vendégek gólvonalán.

A 86. perctől még emberelőnyben is játszottak, mivel Morales egy szabálytalanság után gyűjtötte be második sárga lapját.

A hazaiak kapuját Gulácsi Péter védte.

kép: bundesliga.com

Nagy Gábor