Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütötte ellenfelét a Celtic – videó

A skót bajnokság 34. fordulójában került megrendezésre a városi rangadó. A Rangers élvezhette a hazai pálya előnyét, így Brendan Rodgers együttesének kellett ellátogatnia a Ibrox Stadionba.

Colin-642295

Rangers – Celtic 1:5 (0:2)
Gólszerzők: Miller (81.) ill. Sinclair (7.), Griffiths (18.), McGregor (52.), Boyata (66.), Lustig (87.)

Hazai közönség előtt szaladt bele nagy pofonba a Rangers együttese. A 6. percben a hazaiak tizenhatosán belül szabálytalanul állította meg a támadást Windass. A vendégek végezhettek el büntetőrúgást. Sinclair a jobb alsó sarkot választotta, és a hazai kapusnak esélye sem volt hárítani a lövést. A 18. percben ismét egy rögzített helyzet után született gól. Tierney szögletből csavarta be a labdát, ami Griffiths elé érkezett. Remekül találta el a játékszert, mivel az a jobb felső sarokban landolt. Egy félidőt követően már 2 gólos előnyre tett szert a vendég együttes.

A 47. percben McGregor növelhette volna tovább csapata előnyét, ám ígéretes helyzetét bravúrral hárította a Rangers kapusa. Az 52. percben már nem volt ekkora szerencséje a hazaiaknak. Ismét McGregor próbálkozott, és most már eredményt is hozott a kísérlete. A 66. percben jól érkezett a szabadrúgásból felívelt labda Boyata fejére, aki a kapus mellett juttatta a hálóba a labdát. A hazaiak erejéből már csak a szépítésre futotta. A 81. percben Miller szerezte meg a becsületgólt. A 88. percben Lustig állította be az 1:5-s végeredményt. A listavezető Celtic magabiztos győzelmet aratott.

https://www.youtube.com/watch?v=m__KnJCsej4

kép: cloudinary.com

Nagy Gábor