Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Szenvedve, de legyőzte a Real a Valenciát – videóval

Sokáig vezetett a Real Madrid a Valencia ellen a spanyol bajnokság 35. fordulóban, de az egygólos előny soványnak bizonyult, és ki is egyenlített a vendég csapat. A meccs végén végül Marcelo döntött. 

w_900x700_29163658b1

Forrás: laliga.es

Real Madrid – Valencia: 2-1 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők:  Ronaldo (27.), Marcelo (86.) ill. Parejo (82.)
Sárga lapok: Casemiro (52.), Morata (77.), Modric (82.) ill. Parejo (21.), Lato (25.), Garay (56.), Mangala (64.), Santi Mina (77.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Ramos, Nacho, Marcelo, Carvajal, Kroos, Modric (Lucas Vazquez, 93.), Casemiro, James (Asensio, 66.), Ronaldo, Benzema (Morata, 72.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Valencia: Diego Alves, Garay, Lato (Gaya, 85.), Mangala, Montoya, Munir, Nani (Rodrigo, 70.), Carlos Soler, Orellana (Bakkali, 89.), Parejo, Santi Mina. Vezetőedző: Voro

Az első percben megszerezhette volna a vezetést Navas védése után Santi Mina a kapufát találta el. Kiegyenlített volt a meccs, mindkét csapat egyformán sokat támadott, de nagy helyzetek nem igazán voltak. A 17. percben Orellana kapott fantasztikus labdát a kapu előterében, de a befejezést nagyon elrontotta. Egy perccel később Benzema próbálkozhatott távolról, de labda középre ment, így nem okozott gondot Diego Alvesnek. A 19. percben Ronaldo jöhetett szabadrúgással, de a labda a kapu felé szállt. A 25. percben James csavarta a labdát kapura egy szabadrúgásból, ami nem sokkal ment mellé. A 27. percben viszont már sikerült megszerezniük a vezetést. Dani Carvajal ívelte be a labdát szélről, amire tökéletesen ugrott fel Cristiano Ronaldo, majd a kapuba fejelt. A 30. percben a Valencia jöhetett egy szabadrúgással veszélyes helyről, de a hazaiak könnyen felszabadítottak. A 44. percben Munir eresztett el egy lövést a  a kapu bal oldala mellett szállt el. Az első játékrész az egygólos Real vezetéssel ért véget.

A második félidőben is maradt a kiegyenlített játék, az első 10 percben nem is volt kirívó helyzete egyik csapatnak sem. Az 55. percben viszont növelhette volna az előnyét a hazai csapat, de Benzema nagyon szép lövése a kapufáról pattant vissza. Egy perccel később ismét jó helyzetbe került a Real Madrid, amikor Parejo lehúzta Modricot a tizenhatoson belül, és a játékvezető 11-est ítélt. Ronaldo állt a labda mögé, viszont, ahogy már többször is, Diego Alves kivédte a lövését. A kihagyott büntető után feléledt egy kicsit a Valencia, de inkább csak ráijesztettek a hazaiakra, mivel sokkal többet birtokolták már a labdát. A 79. percben Asensio labdájából Ronaldo szerezhetett volna gólt, de Lato az utolsó pillanatban menteni tudott előle. A 82. percben azonban mégis kiegyenlített a Valencia, Dani Parejo gyönyörű szabadrúgásával. A gól után nagyon kellett sietnie a Real Madridnak, ennek megfelelőn szinte csak náluk volt a labda, aminek meg is lett az eredménye a 86. percben, hiszen ismét megszerezte a vezetést a királyi gárda. Morata csapott be két védőt egy esernyő csellel, majd Marcelo lába elé kanyarította a labdát, majd egy csel után fantasztikusan lőtte be a játékszert a kapuba. Ez a találat már megpecsételte a Valencia sorsát, nem is tudtak már másodjára kiegyenlíteni, így a Real Madrid ha szenvedve is, de megnyerte a mérkőzést.