Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Magabiztosan verte a Fradi a Kövesdet

Mind a két csapat a héten a Magyar Kupában szerepelt, de míg a Mezőkövesd a Vasastól vereséget szenvedett, addig a Fradi már a döntőben érezheti magát, hiszen hazai pályán 8-0-ra verte az NB III-as Budafokot . A tavalyi bajnoknak rendkívül fontos volt a ma esti találkozó, hiszen egy pontvesztés esetén a bronzéremtől is elbúcsúzhattak volna. Ezt tudva a meccset végig magabiztosan uralva megnyerték.

ftc_mse1 boon.huboon.hu

Már a meccs elején a Fradi ragadta magához a kezdeményezést. A második percben egy szöglet után Vargához került vissza a labda aki okosan középre gurított, Leandro lőtt, de Tujvel védett. Az ötödik percben Moutari tette magát tisztává a bal oldalon, két csel után lőtt, Tujvel előre vetődve védett. A 9.percben Bognár a tizenhatoson belül egy védőtől zavarva lőtt szépen a kapu fölé. A tizedik percben egy jobbról bejövő labdát Moutari az ötös sarkáról lőtt, Tujvel szögletre mentett. A zöld-fehérek sorjába rúgták a szögletet, a 11.minutumban Bognár volt a felelőse, a bejövő labdáját Gera éppen, hogy csak a kapu mellé fejelte. A 18.percben Moutari szerzett erőszakosan labdát a tizenhatoson belül, tovább passzolta Bödének, ő rosszul találta el, de így volt jó, a bal alsó sarokba tartó lövését Tujvel bravúrosan védte. A kipattanót a Fradisták gyűjtötték be Lovrencsics beadását Böde épp, hogy kapu fölé fejelte. Majd a 20.percben megszerezte a vezetést a Ferencváros! Varga futott el jobboldalon középre gurítását Böde pedig a kapuba lőtte. Ezek után a mezőkövesdi kemény legények felkiáltottak: “egyszerűen senkik vagyok!”. A kérdés csak az volt kinek szólt, a vezetést megszerző hazaiaknak vagy a sajátjaiknak. A 21.percben majdnem 2-0 lett. Moutari jobb oldali szólóját lábbal védte Tujvel. A 23.percben már ott is volt a második! Gera szerzett labdát Bödének passzolt, a “Madocsai Messi” visszaadta a “Mágikus Magyarnak” ő pedig jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. A 29.percben jött a harmadik. Már a sokadik szögletét végezte el a Ferencváros. Ezúttal bal oldalról Varga lőtte be, Böde érkezett, s fejjel továbbította a mezőkövesdi kapuba. A 34.percben mintaszerű támadást vitt végig a Fradi. Bognár kapott kiváló passzt Bödétől, ő indította Vargát, a szélső lövését Tujvel védte. A megítélt szögletet Nalepa fejelte kapu irányába, de elkerülte azt. Osztálykülönbség volt a két csapat között. A Mezőkövesd alig – alig tudta átlépni saját térfelét. A 37.percben már 7-0 volt a szögletek aránya a zöldeknek. A 38.percben szépített a Mezőkövesd. A félpályánál szereztek labdát, majd Sós indították a bal oldalon, ő középre gurított, s Molnár Gábor két lépésről a kapuba lőtt. (emlékszünk, hogy a héten a Vasas elleni kupameccsen honnan lőtt kapufát? No ugyanonnan, tehát gyakorolhatott…) A 40.percben Sternberg beadásába vetődött bele Hudák, de a róla kipattanó labdát Moutarihoz került, ő pedig az oldalhálóba lőtt.  A héten a kupameccsen gólokat szerző Böde és Bognár is nagy kedvvel játszott, Gera pedig hetek óta korát meghazudtoló teljesítményt nyújt.

djuricin629 nsonso.hu

 A második félidő első komolyabb helyzete a Mezőkövesdé volt. A jobb oldalon Vági futott el, s lövése éppen, hogy elkerülte a kaput. Az 51.percben Sós lőtt, de a felsőléc felett ment ki a labda. Az 52.percben Molnár lőtt 25 méterről, Holczer előre vetődve ölelte magához a labdát. Az embernek olyan érzése volt ekkor, hogy a zöld-fehérek az öltözőben maradtak. Majd az 53.percben már mutattak valamit a hazai focisták. Bognár előbb Varga háta mögé passzolt, de a szélső visszarohant a labdáért, lefutott az alapvonalra, középre gurítását Gera ellőtte a kapu előtt, a kipattanó Bognár elé került, ő pedig épp a jobb kapufa mellé trafált. Az 57.percben Gohér ívelt be egy szabadrúgást majdnem a félpályáról, s egy támadó épp, hogy csak a kapu mellé továbbította. Az 58.percben Vági a tizenhatos sarkánál szabálytalankodott Moutarival, így kiváló helyről jöhetett szabadrúgással a Fradi. Varga állt a labda mögé, de gyenge lövését Tujvel magához ölelte. A 60.percben Sós futott be a Fradi – tizenhatosán belülre Lovrencsics testtel lökte, a bíró továbbot intett. A 65.percben kettőt cserélt a Fradi Sternberg helyére Botka, míg a második félidőben gyengébben játszó Bognárt Cukic váltotta. A 70.minutumban pedig Djuricin jött be Moutari helyére. Érdekes lett így a Fradi bal oldala, a hátvéd a jobbhátvéd Botka Endre, míg a balközép a csatár Djuricin volt. Míg a jobbhátvéd ugyebár a jobbközép Lovrencsics volt…. Kisvártatva először cserélt a Kövesd, Bacelic-Grgic helyére Strestik érkezett. Majd Tóthot Baracskai váltotta. A 79.percben Gera gyorsan végzett el egy szabadrúgást, Cukichoz került, ő egy az egyben vitte védőjére, totyogott – totyogott, majd a kapu mellé lőtt. A 82.percben Lovrencsics szerzett labdát majd indították Cukicot, a szerb csinált egy jó cselt a tizenhatoson belül, majd ballal kapura lőtt, de Tujvel jobbra vetődve védett. A 83.percben Sós Bencét Hegedűs Dávidra cserélte Szivics mester. A 87.percben Djuricinnel szabálytalankodtak 18 méterre a kaputól. A szabadrúgás mögé Varga Roland állt. Ő pedig a jobb alsó sarkot célozta meg, de Tujvel leért. A 88.percben Botka szép csellel ment el a baloldalon, jobblábas középre adását Tujvel védte Böde elől. A 92.percben Böde indult meg őrzőjével a nyakán a mezőkövesdi kapu irányába, aki végül a lövés pillanatában bele tudott érni a labdába, így blokkolta. Több helyzet már nem volt a meccsen, így a Fradi először a szezonban megverte a Mezőkövesdet. A Vasas vereségének hála pedig újból lőtávolba került a dobogó alsó foka.

Ferencváros – Mezőkövesd 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Böde (20.p), Gera (23.p), Böde (29.p) ill. Molnár G. (37.p)
Sárgalapok: Gera (55.p), Botka (71.p), Nalepa (86.p) ill. Tóth B. (25.p), Vági (58.p)

Ferencváros: Holczer – Lovrencsics, Nalepa, Leandro, Sternberg (Botka 65.p) – Dilaver – Varga, Gera, Bognár (Cukic 65.p), Moutari (Djuricin 70.p)- Böde vezetőedző: Thomas Doll
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Fótyik, Gohér – Egerszegi, Tóth B. (Baracskai 77.p) – Molnár, Bacelic-Grgic (Strestik 73.p), Sós (Hegedűs 83.p) – Diallo vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Endrődi Dávid