Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyert, s ennek köszönhetően bajnok a Bayern München!

A Carlo Ancelotti által irányított Bayern München az Andries Jonker vezette VfL Wolfsburg otthonába látogatott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) 31. fordulójának szombati játéknapján.

18194859_1492549947482741_7613682410979902364_n

A mérkőzést mindkét együttes nagy elánnal kezdte, itt is, ott is volt egy-egy ígéretesebb akció, azonban az utolsó mozzanatok, átadások mindig rosszul sikerültek, így komolyabb gólszerzési lehetőségek nem alakultak ki. A 19. percben viszont a vendégek megtörték a gólcsendet, igaz nem egy felépített akcióval, ekkor David Alaba végzett el egy szabadrúgást, ami védhetetlenül a kapuba bombázott. A 22. minutumban úgy tűnt, jön a második Bayern gól, azonban ez végül nem történt meg Casteels jóvoltából. A belga portás először Lewandowski, majd másodszorra Thomas Müller kísérletét védte egyaránt hatalmas bravúrral. A 36. percben már ő is tehetetlen volt, Thomas Müller átadása után Robert Lewandowski védhetetlenül a kapuba lőtt. A félidő előtt megszerezte harmadik gólját is a mérkőzésen a Bayern München, míg Lewandowski ezen a találkozón másodszorra volt eredményes Kingsley Coman passza után.

A fordulást követően ismét a bajorok veszélyeztetettek először, a 48. minutumban David Alaba eresztett meg egy élet erős löketet, mely után balszerencséjére a labda a keresztlécen csattant. A 66. percben még komolyabbra nőtt a két csapat közötti különbség, ekkor Arjen Robben jó 16 méterről vette be az ellenfél hálóját. A 75. minutumban egy remekül elvégezett szabadrúgást követően Didavi bólintott kapura, aki végül nem tudott szépíteni, mivel Ulreich védte a fejesét. A 78. percben megfogyatkozott a Wolfsburg, miután Luiz Gustavo begyűjtötte második sárga lapját, a brazil labdarúgó a kiállítás után elvesztette a fejét, a csapattársainak kellett lefogniuk, nehogy óriási butaságot kövessen el. A 80. minutumban már az ötödik bajor gólt jegyezhettük fel, Lewandowski lövése még a kapufán csattant, a kipattanót követően Thomas Müller pedig nem hibázott. A 86. percben a hatodik találatát jegyezte a Bayern München a meccsen, Robben beívelése után Kimmich szerzett gólt.

VfL Wolfsburg – Bayern München 0-6 (0-3)
Helyszín:
Volkswagen Aréna
Gólszerzők: ill. 
Alaba(19.), Lewandowski(36., 45.), Robben(66.), Müller(80.), Kimmich(86.)
Sárga: ill. 
Luiz Gustavo(19., 78.)

Kiállítás: ill. 
Luiz Gustavo(78.)

VfL Wolfsburg: Casteels – Blaszczykowski(Vierinha 46.), Knoche, Rodriguez(Seguin 67.), Horn – Bazoer, Luiz Gustavo – Didavi(Ntep 80.), Arnold, Gerhardt – Gomez. Vezetőedző: Andries Jonker. 

Bayern München: Ulreich – Lahm(Rafinha 71.), Martinez, Hummels(Bernat 68.), Alaba – Kimmich, Thiago(Renato Sanches 75.) – Robben, Müller, Coman – Leandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.