Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Odahaza vesztett pontokat a Dortmund!

A Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund a Peter Stöger vezette FC Kölnt látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójának szombati játéknapján.

18195136_1832428783435760_1232042475406664292_n

Az összecsapás első említésre méltó nem kellett túl sokat várni, melyet a hazai együttes részéről láthattunk. A 15. percben egy átadását követően Aubameyang vette be az ellenfél hálóját, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Reus próbálta helyzetbe hozni a gabonit, ám Subotic megakadályozta ebben. a szituáció majd nem így lett veszélyes, hiszen a szerb védőről a kapu irányába pattant a labda, azonban Sörensen az utolsó pillanatban mentett. A 27. minutumban Aubameyang passza után Marco Reus előtt adódott óriási ziccert, amit végül nem tudott gólra váltani. A 29. percben Milos Jojic került ordító ziccerbe, azonban a szerb középpályás lövése végül elsuhant a léc mellett. 

A fordulást követően ismét a Dortmund veszélyeztetett először, a 46. minutumban Marco Reus próbálta megszerezni az előnyt csapata számára, ám balszerencséjére Horn résen volt és nem kis bravúrral hárítani tudta kísérletét. Az 50. minutumban Schmelzer eresztett meg egy élet erős löketet távolról, balszerencséjére a léc alá tartó lövését Horn óriási bravúrral szögletre tudta paskolni. A Borussia Dortmund gyakorlatilag egy-két kisebb megingást kivéve végig uralma alatt tartotta a mérkőzést, ám a csapat rendre elpuskázta helyzeteit, így meg kellett elégedniük az egy ponttal. 

Borussia Dortmund – FC Köln (0-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park
Gólszerzők:
Sárga:
Durm(9.), Castro(84.) ill. Bittencourt(38.)
Kiállítás:

Borussia Dortmund: Bürki – Durm, Sokratis(Piszczek 74.), Ginter, Schmelzer – Weigl, Castro – Pulisic, Kagawa(Guerreiro 65.), Reus(Dembele 65.)- Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel

FC Köln: Horn – Klunter, Sörensen, Subotic, Heintz – Jojic(Öczan 80.), Lehmann, Hector – Rudnevs(Zoller 56.), Modeste, Bittencourt. Vezetőedző: Peter Stöger.