Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2001 után lehet újra aranyérmes az orosz rekordbajnok

Egy nagyon hosszú széria megtörésétől került mindössze egyetlen egy lépésnyire az orosz rekordbajnok Szpartak Moszkva azt követően, hogy a fővárosi derbin legyőzte a CSZKA Moszkva csapatát. 

Teljes képernyő rögzítése 2017.04.30. 185337

Szoros mérkőzésen gyűrte egymást a két rivális, a közönségszórakoztató játék pedig elmaradt. A mérleg  nyelve azonban elbillent a listavezető irányába, mely így 10 pontosra növelte az előnyét az őt üldöző CSZKA Moszkvával szemben, illetve utóbbit a Zenit győzelem esetén akár meg is előzheti. A 2017-es bajnoki kiírásból már csak 4 forduló van vissza, így a Szpartak Moszkva tényleg csak egy karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, melyet a seregható Tom Tomszk legyőzésével jövő héten meg is szerezhet.

CSZKA Moszkva – Szpartak Moszkva 1:2 (1:1)
Helyszín: Arena CSZKA; Vezette: V. Berborodov
Gólszerzők: A. Berezutski (45.), ill. Luiz Adriano (32.), Glushakov (52.)
Sárga: Vasin (55.), Tocis (90.) ill. Dzhikiya (45+2.)
Kiállítás: – ill.

CSZKA Moszkva: Akinfeev – V. Berezutski, Vasin (Chalov 90+2.), A. Berezutski – Wernbloom, Fernandes, Golovin, Natcho, Nababkin (Tosic 46.) – Vitinho, Ionov (Samuel 64.). Vezetőedző: V. Goncharenko

Szpartak Moszkva: Rebrov – Kombarov, Dzhikiya, Tasci, Eschenko – Glushakov, Fernando, Zobnin, Popov (Ananidze 84.), Promes – Luiz Adriano (Ze Luis 46.). Vezetőedző: M. Carrera

Viszonylag kevesen vannak tisztában azzal, hogy a Szpartak Moszkva az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1992 óta íródó történetének rekordbajnoka. Az első évtizedben csupán egyetlen egyszer, 1995-ben nem az ő vitrinjükbe került a bajnoki arany. A legutolsót 16 esztendeje 2001-ben szerezte a klub, mely 9 elsősléges azóta is rekordbajnok. Az utóbbi évek a CSZKA Moszkva (6) és a Zenit Szentpétervár (4) párharcáról szóltak, illetve volt egy-egy jobb periódusa a Lokomotiv Moszkva (2) és a Rubin Kanany (2) együttesének is.

Az orosz bajnokság jelenlegi állása

russiatable