Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gabriel Jesus sérülése után visszatért és pontot mentett a Citynek – videóval

A Premier League 35. fordulójának vasárnapi programjában a Manchester City is érdekelt volt, hiszen a Liverpool együttesével komoly harcban állnak a dobogó harmadik fokáért. Guardiola együttese ezúttal idegenben a kiesés ellen menekülő Middlesbrough otthonában lépett pályára.

2017-04-30T134648Z_136561608_MT1ACI14787426_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MID-MCI

Middlesbrough – Manchester City 2-2 (1-0)
Helyszín:
Riverside Stadion (Middlesbrough) Vezette: Friend
Gólszerzők:
Negredo (38.), Chambers (78.) ill. Agüero (69., büntetőből), Gabriel Jesus (86.)
Sárga: Stuani (16.), Forshaw (54.), Fabio (67.), De Roon (68.) ill. Kompany (31.), Sane (68.), Otamendi (76.), Sterling (81.)
Kiállítás: 

Middlesbrough: Guzan – Friend, Gibson, Chambers, Fabio – Forshaw, Clayton, de Roon – Downing, Negredo (Negredo 82.), Stuani (Traoré 76.)Vezetőedző: Agnew

Manchester City: Caballero – Kompany, Otamendi, Kolarov – Navas, Fernandinho, Garcia (Sané 49.), Clichy (Sterling 50.) – De Bruyne – Gabriel Jesus, Agüero (Nolito 90+2.). Vezetőedző: Guardiola

A kiesés ellen menekülő Middlesbrough együttesére komoly feladat várt hiszen hazai pályán a Manchester City ellen kellett pontot vagy pontokat szerezniük Negredoéknak. A Boro a legutóbbi fordulóban a Sunderland ellen törte meg december óta tartó nyeretlenségi sorozatát, ami 16 mérkőzés óta tartott. Guardiola együttesének is szüksége volt miden egyes pontra amennyiben a Liverpool gárdáját átszerették volna lépni a tabellán, a City legutóbb a manchesteri derbin vesztett értékes pontokat és kiestek az FA-kupából is az Arsenal ellen, tehát idén is minden bizonnyal kupa nélkül maradnak Agüeróék. Ráadásul a Boro ellen nem túl szép emlékeik vannak a manchesterieknek, hiszen 2008-ban rekordarányú 8:1-es vereséget szenvedtek a manchesteri kékek a Riverside Stadionban. Az idei szezonban az Etihadból is ponttal távozott az újonc miután 1:1-es döntetlent játszottak. Az FA-kupában viszont a City lépett tovább a negyeddöntőben.

Nyolc kihagyott bajnoki mérkőzés után ismét a kezdőben kapott helyet a City fiatal brazil tehetsége Gabriel Jesus, aki már a csütörtöki United elleni városi derbin csereként is pályára lépett hosszú sérülése után. A kiesés ellen menekülő Middlesbrough együttesének csak a pontszerzés volt az elfogadható, különben komoly bajba kerülhettek Negredóék mivel nagyon nehéz mérkőzések várnak rájuk az utolsó körökben. A találkozó első lehetőségei a vendégek előtt adódtak, de ezek a próbálkozások nem találták el Guzan kapuját, mind Kolarov és Clichy is jócskán célt tévesztett. A találkozó 9. percében Agüero is lövéssel próbálkozott, de az argentin gólzsák sem járt nagyobb sikerrel, mint társai. A 13. percben adódott az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt, Negredo lövése elkerülte a kaput. Három perccel később ismét az újonc Boro előtt adódott lehetőség, De Roon lövése azonban éppenhogy elkerülte a kapu jobb oldalát. Félórányi játékot követően a City nem igazán tudta feltörni a Middlesbrough védelmét és továbbra is kaput eltaláló lövés nélkül álltak. A 32. percben ismét De Roon került helyzetbe, de ezúttal sem tudta a hálóba jutattni a játékszert. Hat perccel később első kaput eltaláló lövését gólra váltotta a hazai együttes, miután Friend passzából Negredo szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

2017-04-30T143147Z_136564307_MT1ACI14787487_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MID-MCI

Fordulást követően Guardiola kettős cserével próbálta felpörgetni csapata játékát, miután pályára küldte Sterlinget és Leroy Sané-t is.  Az 52. percben Sterling rögtön helyzetbe is került azonban a hazaiak védelme blokkolni tudta az angol támadó lövését az utolsó pillanatokban. Öt perccel később De Bruyne lövését védte könnyedén Guzan, miután a City belgájának a lövése épp középre szállt. A 70. percben komoly egyenlítési lehetőség adódott a Manchester City előtt miután Friend bíró sporttárs büntetőt ítélt De Roon szabálytalansága után. A büntetőt Agüero higgadtan értékesítette, miután a kapu bal oldalába helyezett védhetetlenül. A manchesteriek nem sokáig élvezhették a döntetlen állást, mivel a 77. percben Chambers révén ismét a kiesőjelölt Middlesbrough került előnybe. Öt perccel a vége előtt Caballero védte De Roon távoli bombáját. Az újonc azonban nem bírta ki a végéig és a 86. percben Agüero zseniális labdáját a City brazil tehetsége Gabriel Jesus váltotta gólra. Az egy ponttal egyik csapat sem lehetett igazán elégedett, hiszen a City továbbra is maradt a negyedik helyen és nem tudta átlépni a hétfőn Watford otthonában pályára lépő Liverpool együttesét. A Boro hátránya pedig továbbra is maradt hat pont a Hull Cityvel szemben, és legközelebb a listavezető Chelsea otthonában lépnek pályára Negredóék.

https://www.youtube.com/watch?v=SplM49XKZTU

Képek: premierleague.com

O.G.