Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guido Burgstaller, avagy a Schalke ásza!

A téli transzfer időszak koránt sem szokott olyan mérvadó lenni, mint a nyári. Télen általában azon csapatok szoktak igazolni, amelyeknél nem úgy sikerült a szezon első fele, ahogyan azt eltervezték vagy éppen komolyabb hiányt éreznek valamelyik poszton. Nos, a Schalke remek üzletet vitt végbe, amikor is leigazolta a Nürnberg osztrák támadóját, Guido Burgstallert

guido-burgstaller-schreibt-auf-schalke-ein-fussballmaerchen-41-68683505

A Schalke mindössze 1,5 millió euró ellenében igazolta le idén januárban a másodosztály Nürnberg osztrák gólfelelősét. A rutinos támadó pályafutása legsikeresebb éveit ezidáig egyértelműen a Bundesliga 2-ben érdekelt csapatnál töltött el, de nagyon úgy fest, hogy az ott hozott színvonalra Gelsenkirchenben is képes lesz. Nos, kicsit tekerjük vissza az idő kerekét, s nézzük meg, milyen teljesítményt nyújtott előző állomáshelyén Burgstaller.

Guido Burgstaller egy nem túl jól sikerült Cardiffban eltöltött fél év után került 2015 január végén a Nürnberghez. Az első fél esztendeje jól sikerült új csapatában, hiszen 14 bajnokin 6 gólt szerzett. A következő idényben szintén jól ment neki a játék, viszont a legkiemelkedőbb teljesítményét ebben a szezonban nyújtott, mivel 16 bajnoki mérkőzésen 14 alkalommal volt eredményes. Nos, ennek köszönhetően komoly szintlépés történt meg a karrierjében, hiszen leigazolta a Schalke. A gelsenkircheni alakulatnál eddig kifogástalan teljesít, ráadásul amikor betalált, sohasem kapott ki a csapat. Jelenlegi állomáshelyén ezidáig minden frontot egybe véve 22 találkozón jutott szóhoz, melyek során 11 találatig jutott. 

Németh Boldizsár