Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A Chelsea nagy lépést tett a bajnoki cím felé Liverpoolban! – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójának egyik rangadóján a listavezető Chelsea látogatott az Everton otthonába. A liverpooli kék-fehérek ősszel 5-0-ra kaptak ki a mostani éllovastól, volt tehát miért revansot vennie Koeman csapatának.

2017-04-30T144323Z_136565003_MT1ACI14787516_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-CHECahill piszkálja Stekelenburg kapujába a labdát (fotó: premierleague.com)

Az Everton pedig már a 2. percben riogatott, az ifjú Calvert-Lewin lövésénél csak a kapufa mentette meg Antonio Conte csapatát a góltól! Ezután azonban máris rákapcsolt a Chelsea, a középhátvéd Gary Cahillt mindjárt a meccs elején hagyták távolról lőni az Everton játékosai, kellemetlen löketét csak üggyel-bajjal tudta megfogni Stekelenburg. Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, a középpályán átszaladtak a felek, és a 11. percben kis híján megszerezte a vezetést az éllovas: Hazard már Stekelenburg mellett is elszaladt a labdával, ám kiszorított szögből csak az oldalhálót találta el az üres kapu helyett!
A 20. perc környékén ismét csak megélénkültek az események, Nemanja Matic kezdett szólóba, lerázott magáról négy hazai játékost is, középre tartó lövését azonban megfogta a kék-fehérek holland kapusa. Mindössze egy perc telt el, és már a másik oldalon adódott esély, Lukaku lökete kerülte el alig fél méterrel Courtois kapuját, hogy aztán legközelebb már a liverpooliak kapuja előtt kerüljön helyzetbe Diego Costa, és bombázzon fölé tizenegy méterről, fordulásból.
Amilyen izgalmas volt azonban a játékrész első fele, annyira laposra sikeredett a folytatás. A csapatok stabilizálták magukat a középpályán, Kanté és Gueye is fáradhatatlanul takarított. Csak a védelmek megingásai okoztak némi pulzusemelkedést, de ezekből se volt sok.

A második félidő kényelmes tempóban kezdődött, de az 52. percben villant a Chelsea: egy szöglet után remek variációt hozott össze a vendég csapat, ugyanis laposan végezték el, Moses érkezett, kapu elé bombázott labdájáról pedig csak centikkel maradt le Diego Costa! A londoniak tizenhatosánál Enner Valencia okozott több ízben is veszedelmet, de vagy rossz döntést hozott a befejezéseknél, vagy Courtois állt szilárdan a helyén. Ettől függetlenül nagy helyzetekben nem bővelkedett a második játékrész első etapja.

Alighanem ezt unta meg Pedro a 66. percben: térült-fordult a spanyol, majd a “kígyótérről” elképesztő bombát ragasztott a léc alá! 0-1 ezzel!
A kapott gól után megrogyott kissé az Everton, szinte folyamatosan ment előre a Chelsea. Próbált is frissíteni csapatán Koeman, Mirallast és a rutinos Arouna Konét is harcba dobta ugyanis.
Negyed órával a mérkőzés vége előtt nagy esélyhez jutott az Everton, remek helyről végezhetett el szabadrúgást Lukaku, ám a belga csatár lövése végül nem veszélyeztette Courtois ketrecét. A 79. percben pedig megmutatták a londoniak, hogyan kell szabadrúgást elvégezni: Hazard élesen lőtt középre, Stekelenburg pedig a berobbanó Cahill-re ütötte a labdát, amely így a kapuba pattant. 0-2!
A második kapott gól után már igencsak hitehagyott csapat benyomását keltette a hazai gárda, míg a másik oldalon Antonio Conte cserékkel tördelte kicsit a játékot. A 86. percben aztán mindent eldöntött a Chelsea: a két csereember, Fabregas és Willian összjátékából megszületett az újabb vendég gól, a brazil köszönt be. 0-3!
Erre pedig már nem is volt válaszuk a “stolverkosoknak”, így pedig a londoniak pazar második félidejükkel hatalmas lépést tettek a bajnoki cím felé, ráadásul az üldöző Tottenham-re is nyomást helyeztek az észak-londoni derbi előtt.

Premier League, 35. forduló:

Everton – Chelsea 0-3 (0-0)
Helyszín: Liverpool, Goodison Park; Vezette: J. Moss
Gólszerző: Pedro (66.), Cahill (79.), Willian (86.)
Sárga lapok: Calvert-Lewin (38.), Valencia (58.), Gueye (78.) ill. Cahill (35.), Azpilicueta (40.), Costa (56.), Hazard (76.)

Everton: Stekelenburg – Holgate, Jagielka, Williams, Baines – Gueye, Davies – Calvert-Lewin (Mirallas 72.), Barkley, Valencia (Koné 72.) – Lukaku. Vezetőedző: R. Koeman

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Luiz (Aké 82.), Cahill – Moses, Kanté, Matic, Alonso – Hazard (Willian 85.), Pedro (Fabregas 82.), Costa. Vezetőedző: A. Conte

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5kbxvy_all-goals-highlights-hd-everton-0-3-chelsea-30-04-2017_sport