Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Pontot vesztett az MU, ráadásul gyarapodott a sérültek listája – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a 35. fordulót rendezik ezen a hétvégén. A vasárnapi játéknapot pedig az 5. helyen tanyázó Manchester United és a kiesés elől menekülő Swansea City összecsapása nyitotta. A sérülések által tizedelt “vörös ördögök” a Bajnokok Ligája-indulásért harcolnak, ám Paul Clement szívós alakulata ellen nem számíthattak egyszerű meccsre.

2017-04-30T124054Z_136557654_MT1ACI14787187_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-SWASwansea-öröm az Old Traffordon (fotó: premierleague.com)

A mérkőzés első tíz percében többet birtokolta a labdát a Swansea, José Mourinho csapata visszahúzódott saját térfelére. Az első kapura lövést is a walesiek eresztették meg, egész pontosan Ki Sung-Yong droppból leadott löketét jegyezhettük fel. Jordan Ayew mozgékonysága komoly gondot okozott a manchesteri védelemnek, az első negyed órában többször is veszélyt teremtett a tizenhatos környékén a ghánai. A hazaiak problémái tovább sokasodtak a mérkőzés elején, ugyanis Luke Shaw megsérült, így hát cserélnie kellett Mourinhónak. Ha valami, akkor ez bizony nem hiányzott a több fronton érdekelt Unitednek.
A 14. minutumban a Swansea riogatott, Llorente éles szögből leadott lövését hárította De Gea! Néhány perccel később eljutott első helyzetéig az MU: a beinduló Lingard kapott remek labdát, nem tudott rendesen lőni, de kis híján épp ezzel zavarta meg Fabianskit, aki vetődve hárított!

A játék képe teljesen kiegyenlített volt, fölénybe kerülni egyik csapat sem tudott. A 26. percben Sigurdsson gondolt egyet, majd kapura tett egy távoli helyről elvégezhető szabadrúgást, ám De Geának nem okozott gondot a lövés. Négy perc telt el, amikor már a Manchester került helyzetbe, Martial bolondította ugyanis a vendégek védelmét, életerős lapos lövését megfogta azonban Fabianski.
Csakhogy a hazaiak ne nagyon nyugodjanak meg, a 32. percben egy csodálatos kontra végén Ayew került helyzetbe, rövidre leadott löketét lábbal védte De Gea. Nem tűnt megilletődöttnek a Swansea, védőik mindenhova odaértek, és a középpályássor is lendületesen tette a dolgát. A 43. percben ennek ellenére eljutott veszélyes lövésig a United, Lingard tüzelt valamivel a kapu mellé.
Ám a játékrész igazi csattanója az utolsó percre maradt: Rashford eltolta a labdát Fabianski mellett, rutinosan belerúgott a lengyel kapus kezébe, majd elesett. Swarbrick bírót megzavarta ezzel, tizenegyest ítélt a United javára ugyanis. Rooney állt oda, és be is lőtte a büntetőt. 1-0! Wayne Rooney csaknem egy év után szerzett gólt ismét az Old Traffordon.

A második félidő első lehetősége is a manchesteriek előtt adódott, ismét Rooney szerezhetett volna gólt, ám közelről leadott lövésével Martialt lőtte hátba. Óriási helyzet maradt ki!
Ahogy az első játékrészt, úgy a másodikat se úszta meg komoly sérülés nélkül az MU: egy rossz szerelési kísérlet után Bailly-t kellett ápolni, és végül nem is tudta folytatni a játékot a hazaiak középhátvédje. A csapat keretének foghíjasságát jelzi, hogy középső védőt nem is tudott behozni Mourinho, Darmian állt be. A 62. percben kis híján második gólját szerezte meg a United, Martial lövése pattant meg, így Fabianskinak visszanyúlva kellett hatalmasat védenie!

A félidő közepe helyzetek helyett a sérülésekről szólt, ugyanis a Swansea oldalán is kényszerű csere következett, a becserélt Montero mindössze hét perc után megsérült, és elhagyta a játékteret. A 75. percben azért egy lövést is láthattunk, Valencia erős bombáját ütötte ki Fabianski. Sőt! Nem sokkal később ennél többet is feljegyezhettünk: szabadrúgáshoz jutott a Swansea, Sigurdsson állt oda, és a 79. percben csodálatos tekeréssel vette be a hazai kaput! 1-1.
Ezek után ismét mennie kellett előre az MU-nak, hiszen a döntetlent nem engedhették meg maguknak Mourinhóék. A 84 percben Lingard fejese kaput talált, de simán elhalt Fabianski kezében. Hosszú indításokkal is próbálkoztak a vörös-fehérek, ám a walesi védelem minden próbálkozást lefülelt. A 91. percben dönthetett volna a Swansea, Llorente óriási labdát kapott, de nem tudott beleérni az ötösön.
Hiába a hat perces hosszabbítás, a Manchester United nem tudott újra betalálni, így pedig pontot vesztett, és ismét kicsit távolabb került a BL-helyektől.

Premier League, 35. forduló:

Manchester United – Swansea City 1-1 (1-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford; Vezette: N. Swarbrick
Gólszerző: Rooney (45+3. – büntető) ill. Sigurdsson (79.)
Sárga lapok: Martial (16.), Lingard (44.) ill. Britton (15.), Fernández (89.)

Man. United: De Gea – Young, Bailly (Darmian 61.), Blind, Shaw (Valencia 9.) – Carrick, Herrera – Lingard, Rooney (Mkhitaryan 80.), Martial – Rashford. Vezetőedző: J. Mourinho

Swansea: Fabianski – Naughton, Fernández, Mawson, Kingsley – Britton (Montero 65., Olsson 72.), Ki (Fer 61.), Carroll – Sigurdsson, Ayew, Llorente. Vezetőedző: P. Clement

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5kbnxz_manchester-united-vs-swansea-city-1-1-all-goals-highlights-30-04-2017-hd_sport