Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Lazio-siker a fővárosi derbin – videóval

A 156. Derbi della Capitale került ma kora délután megrendezésre az olasz élvonal 34. fordulójában, vagyis a két fővárosi gigász, a Lazio és az AS Roma csapott össze egymással!

IMG_20170430_151420

Keita duplázva lett a Lazio hőse a fővárosi derbin! (forrás: twitter.com/OfficialSSLazio)

A római rangadó kezdése után nem sokkal kevésen múlott Dzeko gólja a 3. percben – ekkor Strakosha nagy védésére volt szükség. Hat perccel ezután Salah is igyekezett gólt lőni a Lazionak, de ismét helyén volt a kapus.

Ahogy az persze lenni szokott, a következő nagy helyzet a túloldalon jött, és az már beakadt! A 12. minutumban Keita löketét nem tudta fogni Szczesny (0-1)!

A 36. percben azonban a Farkasok kapuja mentett – ekkor Parolo lövését piszkálta ki.

Még mielőtt szünetre mehettek volna a csapatok, a játékvezető tizenegyest adott a Roma javára, meglepő módon Wallace megmozdulása miatt! A labda mögé De Rossi állt, és nem hibázott, kiegyenlített az olasz (1-1)!

A folytatásban ismét úgy alakult az első helyzet, mint a meccs kezdetén – három perc telt el a játékrészből, Dzeko löketét pedig Strakosha fogta, ám ezúttal a bosnyák távolról próbálkozott.

Majd jött újra a Lazio, és az újabb Lazio-gól, egyben újabb előny az 50. percben! Basta lövése a tizenhatosról leadva talált utat a kapuba, a labda még a kapufát is érte (1-2)!

Tíz perccel az újabb Lazio-gól után jöhetett volna még egy, azonban Keita jó helyzetből hibázott, a labda fölé szállt. A hajrában is adódott lehetősége a Lazionak újra betalálni, de a 83. minutumban Felipe Anderson közeli kísérlete nem okozott gondot a Farkasok lengyel kapusának.

Két perccel ezt követően viszont jött is a Lazio 3. találata, mellyel végleg eldőlt a derbi! A 85. minutumban Lulic jó meglátása után Keita másodjára is betalált (1-3)!

A legvégén meg is fogyatkozott a Roma, ugyanis Rüdigert állította ki a játékvezető. Ez azonban már a lényegen nem változtatott, a Lazio kétgólos sikert aratott az olasz fővárosi derbin!

Totti a 44. római derbijét játszotta a Farkasok tagjaként, s a 73. percben becserélt olasz klasszis számára talán játékosként az utolsó Derbi della Capitale volt a mai.

A Farkasok tehát nem tudták kihasználni a Juventus botlását, így kisebb lett az esély arra, hogy a Roma legyen az idei bajnok, persze még összejött a Zebrák letaszítása a trónról.

Derbi della Capitale • Serie A, 34. forduló
AS Roma – Lazio • 1-3 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Daniele Orsato.
Gólszerzők: De Rossi (45. – büntetőből), ill. Keita (12., 85.), Basta (50.)
Sárga lapok: Biglia (45.), Hoedt (81.), Keita (87.), Parolo (90+3.), ill.
Kiállítás: Rüdiger (90+3.), ill.

AS Roma: Szczesny- Rüdiger, Manolas, Fazio (Perotti, 64.), Emerson – Strootman, De Rossi (Totti, 73.), Naingollan – Salah, Dzeko, El Shaarawy (Peres, 46.). Vezetőedző: Luciano Spaletti

Lazio: Strakosha – Bastos, de Vrij (Hoedt, 74.), Wallace, Lukaku (Felipe Anderson, 43.) – Basta, Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic – Keita (Dordevic, 88.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

https://youtu.be/KRxuexpoM0c

Nagy Dávid