Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Türelmesen készülök a visszatérésre.” – Rózsa Dániel

Hosszú ideje sérült már Rózsa Dániel, a Haladás kapusa, aki azonban nem tölti tétlenül a napjait.

rozsadani

Alig több, mint öt hónapja szenvedett térdsérülést a Haladás kapusa, Rózsa Dániel. A Debrecen elleni bajnokira készülve edzésen elülső keresztszalag-, és porcsérülést diagnosztizáltak az egyszeres válogatott cerberusnál. December 21-én operálták, s azóta a tervek szerint halad a felépülése. „Év elején szedték ki a varratokat a térdemből, azóta valamennyi előírt feladatot rendesen végigcsináltam – beszélt az elmúlt hónapokról a klub hivatalos honlapján Rózsa. – Az elején – csapattársamhoz, Németh Márióhoz hasonlóan – nekem is olyan gyakorlatokat kellett végeznem, amelyektől beindulnak az idegek. Ezután gyógytorna következett, megspékelve például vízben sétálással. Aztán szobabiciklizés volt a program, szűk egy hónapja pedig egy újabb fázisba léptem, láb-erősítő gyakorlatokat végzek és mellette úszok. Kétszer jártam kontrollon, minden a tervek szerint halad, nincs semmi komplikáció. Elsősorban azt nézték meg, rendesen hajlik-e a térdem. Május közepétől már intenzívebb, erőteljesen mozgásokat is végezhetek, majd a következő fázis a futás lesz.

Reményeim szerint június közepén a többiekkel kezdhetem el a felkészülést, és a július közepén kezdődő bajnokságra már bevethető leszek.

De addig is sok olyan dolgot végezhetek, ami kifejezetten kapusspecifikus. Persze mindezt csak nagyon óvatosan tehetem.”

Egy ilyen sérülés esetében a legfontosabb a türelem, hiszen láthattuk korábban már több esetben is, az elsietett visszatérés újabb, és súlyosabb sérülést okozott. „Korábban figyelmeztettek, hogy türelmes legyek, nos, az vagyok – de kell is hozzá. Természetesen addig is drukkolok a fiúknak, minden hazai, soproni meccsen a lelátón ülök.”

Gavalovits Sándor