Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Kiütéses Ajax-siker a Lyon ellen! – videóval

Nem kis meglepetésre a Peter Bosz által irányított Ajax Amszterdam sima győzelmet aratott hazai környezetben a Bruno Génésio vezette Olympique Lyonnal szemben az Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén. 

2465253_w1

A vezetést a mérkőzés 25. percében szerezte meg a hazai együttes, egy remekül elvégzett Ziyech szabadrúgást követően Traore fejelt az ellenfél hálójába. A 34. minutumban Traore fejelte a labdát Dolberg elé, aki szinte senkitől sem zavartatva a kapuba gurította a játékszert. A félidőben tehát az Ajax futballistái megnyugtató 2-0-ás előnnyel vonulhattak pihenőre. 

A fordulást követően gyorsan három gólosra növelte előnyét Peter Bosz csapata, a 49. percben Ziyech átadása után Younes vette be az ellenfél kapuját. A 66. minutumban Valbuena révén szépíteni tudtak a vendégek, ám az amszterdami alakulat rövid időn belül újra három gólosra növelte előnyét. A 71. percben Ziyech passzát követően Traore szerezte meg saját maga második, míg csapata negyedik találatát a mérkőzésen. A holland együttes tehát magabiztosan nyert a Lyonnal szemben, és szinte már az Európa-liga döntőjébe érezhetik magukat Peter Bosz tanítványai. 

Ajax Amsterdam – Olympique Lyon 4-1 (2-0)
Helyszín:
Johan Cruyff Aréna
Gólszerzők: Traore(25., 71.), Dolberg(34.), Younes(49.) ill. Valbuena(66.)
Sárga: De Ligt(30.), Traore(62.) ill. Gonalons(41.)
Kiállítás: 

Ajax Amsterdam: Onana – Tete, Sánchez, De Ligt, Riedewald – Klaassen, Schöne(Van De Beek 71.), Ziyech – Traore, Dolberg(Neres 88.), Younes(Kluivert 79.). Vezetőedző: Peter Bosz. 

Olympique Lyon: Lopes – Jallet(Rafael 69.), N’Koulou, Diakhaby, Morel – Tousart(Ghezzal 58.), Gonalons – Cornet(Lacazette 76.), Tolisso, Valbuena – Fekir. Vezetőedző: Bruno Génésio. 

https://www.youtube.com/watch?v=HLenxn7xREA