Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Ismét Rashford volt az aduász, előny a Unitednél! – VIDEÓVAL

Az Európa-liga 2016-2017-es kiírásának elődöntőit rendezték ezen a héten, egész pontosan az első mérkőzéseket. Csütörtök este a Manchester United vigói vendégjátékára került sor, és a “vörös ördögök” távolról se mehettek biztosra a spanyol Celta otthonában. Lássuk, miként alakult az elődöntő kék-vörös csatája!

GettyImages-678691160Rashford újra döntött (fotó: uefa.com)

A mérkőzés első helyzetére több mint tíz percet kellett várnunk, igaz, az mindjárt jó nagyra sikeredett: egy beívelés után Wass fejelhetett nagyjából hat méterről a United kapujára, de égető ziccerben mellé bólintott a dán! A mérkőzés első húsz perce gyakorlatilag fogáskereséssel telt el, leginkább középpályán gyűrték egymást a csapatok, ha egyszer-egyszer valamelyik meg is indult reménykeltően, a tizenhatosnál tovább egyikőjük se jutott.
A meccs 21. percében első veszélyes próbálkozását produkálta az MU: Rashford gondolt egyet, majd cirka húsz méteres távolságból megcélozta a hosszút, kiváló löketét azonban bravúrral ütötte ki Álvarez!

Az első fél óra telt el, amikor Sisto tolta befelé a labdát a tizenhatos sarkától, el is lőtte, Romero védett. A fordulásból kis híján a “vörös ördögök” találtak be, Mkhitaryan beadása pattant meg, így nem sok kellett ahhoz, hogy Lingard közelről lőhessen a kapuba, de centikkel maradt le az angol. A vendégek kontráiban rejlett némi veszély, helyenként szélvészgyorsan estek rá a rendezetlen spanyol védelemre, ám az utolsó döntések nem sikerültek. Azonban a 35. percben minden eddiginél közelebb járt a gólhoz az MU, Pogba kiváló passzából Mkhitaryan került ziccerbe, Álvarez lábbal védte a közeli lövést! Négy minutummal később is Álvarezre volt szükség, Lingard nagy helyzetben lőtt középre, hárította a kapus. A játékrész második fele egyértelműen a Unitedé volt.

A következő 45 perc első izgalmasabb jelenete viszont épp az angolok kapuja előtt adódott, egy beadás után Aspas fejelhetett, de a kísérlet mellé ment. Az 59. percben pedig megint csak a galíciaiak teremtettek veszélyt, Sisto lövését a léc alól tolta ki Romero! A második félidőt jobban kezdte a Celta, mint ahogy az előzőt befejezte.
Ennek ellenére – ilyen a futball – épp akkor kapott gólt a hazai gárda, amikor talán kevésbé számítottak rá: a 67. percben ígéretes pozícióból végzett el szabadrúgást a Manchester, RASHFORD pedig káprázatosan tekerte el a kapu jobb oldalába! 0-1.

Innentől a világoskék-fehéreknek volt sürgős a dolog, hiszen a “vörös ördögök” meglőtték fontos idegenbeli találatukat. A 73. percben vezetett is egy szép támadást a Celta, remekül játszották be a tizenhatoson belülre a labdát, de talán kicsit túlcifrázták, így Aspas már csak igen nyakatekert módon, pontatlanul lőhetett. Két perccel később óriási helyzetet hibázott az MU, Lingard elé pattant a labda, aki a tizenhatoson belülről tüzelhetett kapásból, de centikkel mellé lőtt – pedig Álvarez verve volt.
A mérkőzés hajrájában kiválóan játszottak az idővel José Mourinho tanítványai, míg a Celta Vigo képtelen volt elegendő nyomást helyezni a manchesteri védelemre. Az egyetlen dolog, ami miatt fájhat az angolok feje, az Ashley Young sérülése. A csereként beállt játékos a mérkőzés végén ment le, ez pedig ismét csak kellemetlen fejlemény Mourinhóéknak.
Az összecsapást azonban megnyerte az MU, és óriási lépést tett a stockholmi döntő felé. Ehhez már csak egy hazai jó szereplésre van szükségük egy hét múlva.

EURÓPA-LIGA, elődöntő, 1. mérkőzés:

Celta Vigo – Manchester United 0-1 (0-0)
Helyszín: Vigo, Balaídos Stadion; Vezette: Sz. Karaszjov (orosz)
Gólszerző: Rashford (67.)
Sárga lapok: Hugo Mallo (66.) ill. Fellaini (33.), Pogba (86.)

Celta Vigo: Álvarez – Hugo Mallo (Beauvue 91.), Cabral, Roncaglia, Jonny – Radoja, Pablo Hernández, Wass (Jozabed 74.) – Sisto, Aspas, Guidetti. Vezetőedző: E. Berizzo

Man. United: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera, Pogba – Mkhitaryan (Young 78., Smalling 90.), Lingard, Rashford (Martial 80.). Vezetőedző: J. Mourinho

Videón Rashford gólja: