Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Angol továbbjutás, könnyed német siker és holland pontvesztés a 2. körben

A horvátországi korosztályos U17-es Európa-bajnokság vasárnap a C és D jelű kvartett második körével folytatódott. A német, holland és angol válogatott már a második fordulóban bebiztosíthatta továbbjutását győzelem esetén.

2466752_w2

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország

C-csoport, Kostrena

Németország – Szerbia 3-1 (2-0)
Helyszín: Stadion Zuknica (Kostrena) Vezette: Ouschan (osztrák)
Gólszerzők: Abouchabaka (7., büntetőből), Yeboah (39.), Majetschak (61.) ill. Stuparevic (75., büntetőből)

Írország – Bosznia-Hercegovina 2-1 (2-1)
Helyszín: Stadion Zuknica (Kostrena) Vezette: Verssimo (portugál)
Gólszerzők: Roache (7.), Uche Idah (29., büntetőből) ill. Vjestica (13.)

A C jelű kvartett második fordulójába Németország könnyed győzelmet aratott a szerbek felett. A németek már az első játékrészben kettővel vezettek, miután Abouchabaka előbb büntetőből majd Yeboah a félidő végén megduplázta a torna egyik esélyesének tartott németek előnyét. A második játékrészben Majetschak góljával már hárommal vezetett a német válogatott. A végeredményt a Stuparevic büntetőből állította be a hajrában. A csoport másik mérkőzésén Írország 2-1-re legyőzte Boszniát, és az utolsó fordulóban a németek ellen kellen kiharcolniuk a továbbjutást, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. A csoportot a németek hat ponttal vezetik, a három pontos Írország és Szerbia előtt.

A C csoport állása két fordulót követően:

ccsoport

 

2466730_w2

D-csoport, Zágráb, Nagygorica (Velka Gorica)

Anglia- Ukrajna 4-0 (3-0)
Helyszín: Stadion sv. Josipa Radnika (Zagráb) Vezette: Rumsas (litván)
Gólszerzők: McEachran (20.), Brewster (32.), Sancho (36.), Barlow (69.)

Hollandia – Norvégia 2-2 (1-0)
Helyszín: Stadion Radnik (Velika Gorica) Vezette: Massias (ciprusi)
Gólszerzők: Aboukhlal (11.), El Bouchataoui (80+2., büntetőből) ill. Larsen (49.), Stenevik (55.)

A D csoport vasárnapi játéknapján Anglia kiütéses győzelmet aratott Ukrajna ellen. A mérkőzés legjobbja a két gólpasszt és egy gólt szerző Jadon Sancho volt aki a Manchester City korosztályos csapatát erősíti. Az szigetországi együttesnél a tornán már harmadik gólját szerezte az ukránok ellen is gólt szerző liverpooli játékos Rhian Brewster. Az angolok végül 4-0-ra ütötték ki az ukránokat és hat ponttal vezetik csoportjukat amivel már biztosították továbbjutásukat a negyeddöntőbe. A csoport másik mérkőzésén a norvégeok közel voltak ahhoz, hogy meglepetést érjenek el, azonban Hollandia a ráadásban mentett pontot egy büntetővel. Az első játékrész követően a narancsmezesek szerezték meg a vezetést, de fordulást követően az északiak hat perc alatt fordítottak Larsen és Stenevik góljával. Az utolsó percekben a Feyenoord korosztályos labdarúgója Achraf El Bouchataoui mentett pontot, akinek ez már a második gólja volt a horvátországi tornán. A hollandok ezzel a második helyen állnak csoportjukban négy ponttal.

A D csoport állása két fordulót követően:

dcsoport

 

Képek: uefa.com

Tabellát köszönjük az eredmenyek.com oldalnak

O.G.