Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Történelmi siker! Csoportelső a magyar válogatott! – videóval

A horvátországi U17-es korosztályos Európa-bajnokság harmadik fordulójában a magyar válogatott is pályára lépett a keddi játéknapon. Szélesi Zoltán vezette magyar csapat a csoportelsőségért léphetett pályára a Feröer-szigetek ellen.

2467687_w2

Feröer-szigetek – Magyarország 0-4 (0-3)
Helyszín: Stadion Lucko (Zagráb) Vezette: Jovic (horvát)
Gólszerzők: Torvund (24., 29.), Szoboszlai (26., 48.)
Sárga lap: Hedinsson (56.), Jacobsen (68.)
Kiállítva:

Feröer: Reynatröd – Hedinsson, Fródason, Edmundsson, S. Nielsen – Sigvardsen (Lida 65.), M. H. Jacobsen (Brimnes 69.) , El Moustage, Sörensen – Radosavlevic, T. Jacobsen. Szövetségi edző: Áki Johansen

Magyarország: Oroszi – Kovács K., Mocsi, Bolla, Majnovics (Bencze 49.) – Csonka (Tímári 60.), Szoboszlai – Szerető (Arday 72.), Kiss T., Csoboth – Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán

A magyar válogatott már az első perctől kezdve tábort vert a feröeri térfélen és óriási fölényben voltak a mieink a mérkőzés kezdetétől kezdve, de ebben nem volt semmi meglepő, hiszen ezt várhattuk a mérkőzéstől. Az első komoly lehetőségünk a 9. percben adódott, miután Kiss Tamás jobb oldali beadását Torvund elől a feröeri kapus öklözte ki. Két perccel később ismét a magyar válogatott került helyzetbe, de Csoboth picit hosszan tolta meg a játékszert, amit a feröeri védő blokkolni tudott az utolsó pillanatokban. A 15. percben komoly lehetőséget puskáztak el a mieink, Szerető cselezte be magát a tizenhatoson belülre majd visszapasszolt Torvund elé akinek lövése a kapufán csattant. Két perccel később érkezett az újabb nagy lehetőség a magyar csapat előtt, Kiss Tamás remekül játszotta Majnovics Martin elé a játékszert aki azonban nem tudta a hálóba jutattni a játékszert, lövése a jobb kapufa mellett szállt el. A 23. percben újabb komoly lehetőség adódott a mieink előtt, Torvund remekül készítette le lövésre Csoboth-nak akinek lövését óriási bravúrral tolta szögletre Reynatröd.  Az elvégzett szölgetből megszereztük a 24. percben a vezetést Torvund révén aki a hosszú sarokba csúsztatott védhetetlenül. A vezetés megszerzése után gyorsan jött az újabb magyar találat, ismételten a jobb oldalon bontottuk meg a feröeri védelmet, majd Kiss Tamás ívelte be középre a játékszert amit a sérülés után visszatérő Szoboszlai Domini bombázott a jobb felsőbe. Három perccel később már hárommal vezettünk, miután Csoboth tette középre önzetlenül a játékszert az érkező Torvund pedig a bal alsóba küldte a mieink harmadik találatát. A 33. percben egy szögletet követően Szoboszlai  törte el kapáslövését ami, így lett jó Torvund Alexandernek akinek a fejese a felső lécen csattant. Az első félidő további részében újabb találat nem született, így 3-0-ás magyar előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2467678_w2

Fordulást követően az első ígéretes lehetőség egy szabadrúgásból adódott a magyar válogatott előtt, a 49. percben. Az elitkörben az oroszok ellen két szabadrúgásgólt is szerző Szoboszlai Dominik ezúttal is egy remek szabadrúgással örvendeztette meg a szurkolókat, miután a jobb alsóba lőtte a negyedik magyar gólt. A játékrész további részében is megvoltak a lehetőségeink, míg a feröriek a védekezésre helyezték a hangsúlyt a továbbiakban is. Magabiztos sikerével az U17-es magyar válogatott történelmi sikert ért el, miután először jutottunk tovább az Európa-bajnokság csoportköréből, ráadásul csoportelsőként. A magyar válogatott ellenfele a pénteki negyeddöntőben az A jelű kvartett  második helyezettje Törökország lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=7webp0xFpiE

Képek: uefa.com

O.G.