Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Az utolsó percig szenvedtünk!”

José Mourinho elismerte, hogy csapatának hazai pályán komoly problémái voltak a Celta Vigo elleni Európa-liga-elődöntő visszavágóján.

(Kép: goal.com)

Nem sokon múlt, hogy az MU lemarad az Európa-liga stockholmi fináléjáról, hiszen a Celta az 1:0-ás első meccsen elszenvedett vereség után roppant mód kellemetlen ellenfélnek bizonyult az Old Traffordon rendezett visszavágón, és az utolsó másodpercekben is megvolt a lehetősége a mindent eldöntő második gól megszerzésére. Hasonlóan látta a helyzetet az angolok vezetőedzője José Mourinho is, aki persze önmagában örült annak a ténynek, hogy bejutottak a sorozat fináléjába.

“A két mérkőzés alapján azt gondolom, hogy mi voltunk a jobb csapat! Sajnos nem tudjuk lezárni a meccseinket, sok helyzetet kihagyunk. Az odavágón akár a továbbjutás kérdését is eldönthettük volna. A visszavágó egy teljesen nyílt mérkőzés volt, ahol minden nyomás rajtunk volt. A Celta  ugyanakkor nyomás nélkül futballozhatott, ment is előre, komoly problémákat okozott nekünk. Az utolsó pillanatig szenvedtünk, de a játékosaim mindent megtettek, ezért nem tehetek szemrehányást nekik. 14 mérkőzést játszottunk az Európa-ligában, ott vagyunk a döntőben, ezért boldog lehetek. Ha megnyerjük az Európa-ligát még boldogabb leszek!” – Idézi Mourinho szavait a BT Sport.

A portugál menedzser kulcsjátékosa, Eric Bailly kiállításáról is ejtett még pár szót: “Bailly fenomenálisan futballozott a kiállításig. Nem láttam az esetet. Az egész mérkőzés az érzelmekről szólt. Vannak játékosok, akik ilyen szituációkban jobban kontrollálni tudják az érzelmiket, mint a többiek. Bailly kissé naiv volt, elragadtatta magát, és ezért elveszítettünk egy nagyon fontos játékost a döntőre.” – Így Moruinho, aki szerint Bailly-vel ellentétben az már kevésbé volt meglepő, hogy Facundo Roncaglia is belekerült egy ilyen helyzetbe. Mint ismert az elefántcsontparti és az argentin középhátvéd ütés miatt egyaránt piros lapot kapott, így előbbi biztosan nem játszik majd május 24-i El-döntőben, ahol a Manchester United ellenfele az Ajax lesz.