Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Könnyed győzelmet aratott a Vidi a Megyeri úton

Az elmúlt hetek gyengébb eredményeinek illetve az őszi döntetlen-hullámnak köszönhetően az Újpestet megcsapta a kiesés veszélye. Igaz annyiból előnyben van a többiekkel szemben, hogy közülük többen játszanak még egymással, s ugye azokon a meccseken mind a két fél nem kaphat három pontot, de azért ott lebeg a fejek felett Demoklész kardja. Ráadásul három nehéz meccs vár még rájuk, hiszen ma a Videotonnal, jövő héten a Haladással majd a Fradival játszanak.

ujpestfc.huUjpest FC Facebook

Tehát megtörténhet az a szégyen is akár a lila-fehérekkel, hogy éppen a nagy rivális Ferencváros lövi őket a másodosztályba, de még egyszer leírom, erre kevés az esély. Ezért is áldhatják Korozmán Kevin szerencsétlen mozdulatát, hiszen az MTK játékos hibája miatt nyert a Honvéd, s így a kék-fehérek négy pontra vannak a liláktól. Az MTK a Diósgyőrrel (szintén az Újpest mögött helyezkednek el, de ők lőtávolban vannak három ponttal, s több győzelemmel előnyben is) és a Pakssal játszanak. Tehát itt a Diósgyőr ellen legalább egy döntetlen a Paks ellen egy győzelemre van szükség arra, hogy megelőzzék az újpestieket. A Diósgyőr az MTK-val és a Debrecennel játszik, ha a két meccsen szerez három pontot már be is érte a lila-fehéreket. A Debrecen a Honvéddal és a Diósgyőrrel igaz neki elég egy pont is a beéréshez, s még a Mezőkövesd van mögöttük akinek a Pakssal és a Vasassal lesz még csatája, ha ezeken megszerez legalább három pontot, akkor jövőre a Szusza-stadionban NB II-es meccseket rendezhetnek. Tehát azért megtörténhet ez a szégyen Vignjevics mester fiaival, de csekély az esély rá.

Az ötödik percben Windecker gondoskodhatott volna arról, hogy az előbb felsoroltak már a mai napon tárgytalanná váljanak. De az ötösön belülről csúnyán kapu fölé lőtt. Majd a 13.percben már vezetett is a Videoton. Stopira balról beadott Juhász tovább fejelte az exújpesti Nego Balogh szorításából a kapu bal alsó sarkába lőtt. Az utóbbi időben szélsőt játszó jobbhátvéd meglepetésre megünnepelte gólját, így ellenszenvet váltott ki az egykor őt kedvelő lila-fehér drukkerekből. A 16.percben Lazovics jobb oldali szögletét Stopira a kapuba fejelte, így már két gólos előnyt szerezve a fehérváriak, akik annyira nem örültek Korozmán szerencsétlen mozdulatának, hiszen így a mai győzelemmel nem tudnak meglépni a piros – feketéktől. A 28.percben a cseles Diarra aki a szezonban már 11 sárgalapnál jár, megszerezte idénybeli harmadik piroslapját, hiszen utolsó emberként szabálytalankodott a kapura törő Lazoviccsal. A 41.percben Stopira beadását Mohl középre szabadította fel, ahol érkezett Scsepovics, aki a hosszú sarokba óriási gólt lőtt. A 47.percben még Bardhi lőtt kapura, de Kovácsik megszerezte a játékszert. Ezután a bíró le is fújta az első félidőt, mely után azt mondhattuk felesleges lejátszani a második játékrészt, ez a meccs eldőlt.

De ugye olyat még nem nagyon láttunk, hogy egy meccs csak egy félidőből álljon, így tizenöt perc eltelte után a bíró útjára indította a labdát. A 49.percben ismét a macedón veszélyeztetett, 22 méteres szabadrúgását Kovácsik szögletre védte. A 74.percben majdnem meglett a negyedik! Hadzic 12 méteres lövésébe belevetődött Banai,  a kipattanót Géresi ballal 14-ről kapura lőtte, de blokkolta az ötös előtt álló Hadzic… A 89.percben Windecker fejesét védte Kovácsik Ádám. A második félidőre a Vidi már inkább a jövő heti Ferencváros elleni rangadóra tartalékolt, míg a hazaiakban nem volt meg az erő arra, hogy legalább a szépítést eltudják érni. A bíró a 92.percben lefújta az összecsapást, mely után ismét él a cikk elején felsorolt lehetőség az Újpestnek, hogy a kiesést még messze nem úszták meg, hiszen alakulhatnak még úgy az eredmények, hogy jövőre az NB II-ben léphetnek pályára. A Videoton tartja a lépést a Budapest Honvéddal, így két hét múlva bajnoki döntőt játszhatnak egymással, de előtte még a tavalyi bajnok Ferencváros vár rájuk. Mert egy jövő heti vereség és Honvéd győzelem akár azt is jelentheti, hogy a piros-feketék 1993 után újra bajnokok lesznek.

Újpest – Videton 0-3 (0-3)
Gól: – ill. Nego (13.p), Stopira (16.p), Scsepovics (41.p)
Sárgalapok: Kálnoki-Kis (31.p), Windecker (58.p) ill Varga J. (75.p)
Kiállítva: Diarra (28.p) ill. –

Újpest: Banai – Szűcs K., Heris, Kálnoki Kis, Mohl – Balogh B., Balázs B. (Cseke 65.p), Windecker, Andrics (Hazard 65.p), Diarra – Bardhi (Sankovic 85.p) vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász (Szolnoki 87.p), Vinícius, Stopira – Nego, Varga, Pátkai, Hadzic – Lazovics (Géresi 71.p), Scsepovics (Maric 83.p) vezetőedző: Henning Berg

Endrődi Dávid