Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dirk Kuyt a hős, 18 év után bajnok a Feyenoord! – videóval

A holland Eredivisie utolsó 34. fordulója pokoli izgalmakat tartogatott. Az előző fordulóban a listavezető Feyenoord bajnoki címét a városi rivális Excelsior elnapolta, amit az Ajax hazai győzelmével ki is használt és egy pontra megközelítette a rotterdamiakat. Az utolsó fordulóban a Feyenoord a Heracles együttesét fogadta míg a friss EL-döntős Ajax a Willem II otthonában próbálta meg begyűjteni a bajnoki címet.

xxl

Willem II – Ajax Amszterdam 1-3 (0-1)
Helyszín: Konig Willem II Stadion (Tilburg) Vezette: Gozobuyuk
Gólszerzők: Schuuman (82.) ill. Dolberg (38.), Sanchez (48.), Klaaseen (66.)
Sárga lap: Pieters (85.)
Kiállítva

Feyenoord – Heracles 3-1 (2-0)
Helyszín: De Kuip (Rotterdam) Vezette: Higler
Gólszerzők: Kuyt (1., 12., 83. büntetőből) ill. Van Ooijen (89.)
Sárga lap: Kuyt (84.), van der Heijden (38.) ill. Bruns (29.), te Wierik (83.)
Kiállítva:

Az előző fordulóban elmaradt a bajnokavatás, így az utolsó fordulóra maradt a döntés a holland pontvadászatban. Az egy ponttal élen álló Feyenoord hazai közönség előtt biztosította be bajnoki címét a Heracles ellen 18 év után. Legutóbb a 1998/1999-es szezonban nyert bajnoki címet a rotterdami együttes. A Heracles elleni mérkőzés hőse a 36 éves Dirk Kuyt volt, akinek a mesterhármasával 3-1-re győztek a rotterdamiak. Kuyt 2015-ben tért vissza a Feyenoord együtteséhez, isztambuli és liverpooli kitérőt követően. A korábbi holland válogatott játékos ugyanis 2003 és 2006 között szerepelt már a rotterdami együttesnél, de akkor nem sikerült egyetlen trófeát sem nyernie a Feyenoord csapatával. A rotterdami együttes fennállása során 15. alkalommal hódította el a holland bajnoki címet.

A rivális friss EL-döntős Ajax hiába győzött a Willem II otthonában 3-1-re mivel a Feyenoord is hozta a kötelezőt megőrizte egypontos előnyét a tabellán a rotterdami együttes és így az Ajax lett az ezüstérmes. Az amszterdami együttes góljait Dolberg, Sanchez és Klaaseen jegyezték, a mérkőzés hőse a két gólpasszt jegyző Justin Kluivert volt. Az Ajax ezzel a tavalyi szezon után idén is az utolsó pillanatokig harcban állt a bajnoki aranyéremért, de nem sikerült begyűjteniük. A tabella hátsóbb régiójában is kialakult, hogy a Roda és a Nijmegen játszik osztályozót, míg korábban eldőlt, hogy a G.A.Eagles a másodosztályban folytatja.

https://www.youtube.com/watch?v=-yBQOXwjlxI

https://www.youtube.com/watch?v=NEg8FxGWOjE

https://www.youtube.com/watch?v=v6v2jJemCjM

https://www.youtube.com/watch?v=E95W6tWYgqg

A 34. forduló eredményei és bajnokság végeredménye:

AZ Alkmaar – Utrecht 2-3
Den Haag – Excelsior 4-1
Heerenveen – Nijmegen 0-2
G.A. Eagles – Sparta Rotterdam 1-3
PSV Eindhoven – Zwolle 4-1
Twente – Groningen 3-5
Vitesse – Roda 3-0

holland

Képek: Feyenoord hivatalos oldala

O.G.